שאלה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

10/09/2010 | 17:11 | מאת: סלעית

לבת שלי בת 4 יש אטופיק דרמטיטיס ולפני שנה היא לקתה גם ב molluscum contagiosum שהוסרו בשניידר אך כעבור חודשיים כמותם הוכפלה פי 3 מה ניתן לעשות במקרה הזה - האם אין לרפואת העור המודרנית טיפולים שיכולים להעלים יבלות ? אשמח לשמוע את עצתך כי אני יודעת שיש קשר בן המחלות. שנה טובה סלעית.

11/09/2010 | 15:49 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

הי סלעית, הקשר הוא שהמולוסקום מתפשט על עור דלקתי ביתר קלות, ופעמים רבות נוצר אודם סביבם- מה שמסבך את הטיפול בשתי הבעיות יחד. מולוסקום יכול לחזור גם בלי אטופיה. נוזל ורומל- רק במרשם רופא מייצר דלקת מקומית ומעלים אותם. ביקור וטיפול מיידי עם חנקן אצל רופא העור שלך גם כן יועיל. לא להתייאש- זה בר טיפול וחולף.

11/09/2010 | 16:21 | מאת: סלעית

תודה על תשובתך. השמשנו בורומל וזה עשה נזק רחמנא ליצלן , העור שנמרח אפך לאטופיק דרמטיטיס בעצמו והיבלות מסביב פשוט יצרו אשכולות של התרחבות ומסיבה זו עברנו להסרה בחנקן.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור