אטופיק דרמטיטיס- סכנות ושימוש במשחת אלוקום

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/09/2010 | 16:09 | מאת: אורטל

שלום רב, בני בן שנתיים מאובחן כאטופיק דרמטיטיס קל. האוטופיק מתבטא כיובש ואדמומיות בפנים וגרד בחורף ובחום הקיץ פריחה בכל הגוף כולל בפנים. הטיפול הראשוני שקיבלנו היה במשחה אלוקום שמבחינתי הייתה לתרופת פלא ועורו נרפא ממנה מיידית כאשר רופא עור ורופאת הילדים דאז אמרו שאין בעייה של רצף שימוש באלוקום. לאחר זמן מה החלפנו רופא ילדים וכאשר אני מבקשת מרשם לאלוקום הוא נדהם מכך שאני מבקשת את הטיפול הזה וטוען כי הוא אינו מוכן שאני ימרח לבני את המשחה בשיגרה אלא רק במצבים אקוטיים. שאלתי היא, מי צודק האם באמת צריך להגביל את השימוש במשחת הפלא הזו? ואם כן מדוע, במה בדיוק מזיקים הסטרואידים שמכילה המשחה??

03/09/2010 | 09:50 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

לחלוטין מסכימה עם הרופא שלך. זה לא נכון ואף עלול להיות מסוכן למרוח תינוק באופן קבוע במשחה סטרואידלית. הסטרואידים אכן מיועדים למקרים של אקזמה פעילה ולא לשימון יומיומי. ברגע שהעור נקי- השתמשי בתכשירים שאינם דורשים מרשם(אקווזום, דרמקול, אקווקרם, אדרמה,וכולי וכולי- אני כל פעם אמנה כמה אבל העיקרון הוא:שימון, שימוש בתכשירים נטולי בושם ומיועדים לעור אטופי, ותחזוקה קבועה. שימוש ממושך שמשחה סטרואידלית עלול לגרום לתופעות לוואי מקומיות כמו:הידקקות העור, הופעת תשעורת מקומיד, הופעתת נגעים דמויי אקנה. ובתינוקות קטנים- אף תופעות לוואי סיסטמיות.(זה על קצה המזלג) אני לא מעוניינת להפחיד- כי מצד שני יש בציבור מין חרדה בסיסית מ"הורמונים"- אלו הסטרואידים. אבל כל שימוש צריך להיות מושכל ובהנחיית רופא.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור