טיפול באטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/09/2010 | 09:32 | מאת: זיוה

שלום, יש לי ילד בן שנתיים שאובחן כסובל מאטופיק דרמטיטיס ,זה מלווה בגירודים והוא בוכה הרבה , איזה טיפול באטופיק דרמטיטיס יכול להתאים לו - אני יודעת שיש כל מיני משחות והרופא הסביר לי אך אני קצת מבולבלת אשמח לדעתך ! תודה רבה לך זיוה

03/09/2010 | 09:42 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

המאפיין הבולט והבסיסי של אטופיק דרמטיטיס הוא גרד ויובש של העור, ולאחר מכן תפרחות שונות. מה שלך כרגע חשוב לדעת- בתשובה של פיסקא ולא הרצאה שלמה על הנושא( שמנים לאמבטיה יש מאמר בנושא באתר- חפשי אותו), שעורו של הפעוט צריך להיות משומן היטב. לא שמן זית או תינוקות. קרמים שומניים- עד לדרגת הוזלין. יש תכשירים ייעודיים לאטופיים בשוק- כולל אדרמה, טריקסרה , יולקטין קלמוריד ועוד ועוד. כל רוקח ישמח להמליץ- וחשוב כמו כן לא לעשות לו אמבטיות חמות או ממושכות מדי ולהשתמש בשמנים במים עצמם- מאלו שמניתי או האמול הבלנאום וחבריהם.כמו כן חשוב לתת לו משהו לגרד- שמסב לו סבל רב. גם לפני השינה, וגם אם יש צורך במשך היום. את צריכה לפנות לרופא העור שלך.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור