מן פטרייה ליד השפתיים אם זה מדבק מחבר:סיו

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/09/2016 | 12:57 | מאת: סיון

רופא עור אמר לי מה שחשבתי שזה הרפס 2 דברים שונים האדום ומן פצעון כזה שיש לי צמוד לשפתיים וזה לא הרפס שזה מוניליה פטרייה משהו כזה והוא הביא לי משחה דרמקומבין השאלה אם זה גם מדבק ואני צריכה לשמור עדיין שבעלי לא ינשק אותי או ישתה מהכוס שלי וכו' / שאני לא יגע בזה וזה ידביק מקום אחר בגוף? כי אני כבר חודשיים נזהרת וזה פשוט כבר בלתי נסבל אז אחרי שהרופא עור נתן לי טיפול של המשחה הזו עדיין צריך להיזהר? זה גם מדבק? תודה

אם מדובר בקנדידה - זו לא מחלה מדבקת. הקנדידה זקוקה לתנאים מיוחדים בעור - ובעיקר עור לא בריא, דלקתי ולח הקנדידה גם שוכנת באופן טבעי במעי של מרבית האוכלוסיה הבריאה.

29/09/2016 | 17:47 | מאת: סיון

הוא אמר לי שזו פיטריה ונתן לי את המשחה הזאת אני פשוט לא זוכרת ככ את השם שהוא אמר ושכחתי לשאול אותו אם זה מדבק אז אני לא יודעת ולא הבנתי מתשובתך המפורטת תודה !

כפי שעניתי - במיקום זה - מדובר בד"כ בקנדידה - ואם אכן כך - זה לא מדבק

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור