האם אוטופיק דרמטיטיס?

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/05/2015 | 08:55 | מאת: אמא טרייה

פרופ' שלום, בני בן חודש. לאחר שנולד, בימים הראשונים הייתה לו פצעונים אדומים על הפנים ועל הגב וחזה שנעלמו. כעת הופיעו גבשושיות אדומות, עור יבש ואפילו פצעונים קטנים צהובים על הגבשושיות. בנוסף עור הפנים מלא בקשקשים על הגבשושיות במיוחד באזור האוזניים וקצת בגבות. הרופא שהיינו אצלו אמר שזה נקרא מיליריה (פצעי חום?) אולם אני חוששת שזה קצת יותר מזה אני לא יודעת אם מגרד לו, הוא מתנהג דיי כמו כל תינוק ולעיתים חסר מנוחה בגלל גזים. קראתי הרבה על אוטופיק, ואני חוששת שזה מה שיש לו. האם מה שתיארתי הינו אוטופיק? האם אוטופיק יכול להגיע בגיל כזה (עוד לא חודש?), חשוב לציין ששאר הגוף שלו חלק.

התאור שנתת מתאים יותר לדלקת עור סבוראית של גיל הינקות, מחלה שכיחה, חולפת עצמונית עד גיל שנה, יש לפנות לרופא כדי לטפל ולשפר מצבו.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור