אחרי שלוש שנים התחיל לגרד...

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

23/02/2015 | 13:49 | מאת: דנה

הבת שלי בת שלוש. כמעט מאז שנולדה הלחיים, המצח והחלק החיצוני של הזרועות והרגליים הוא מחוספס ואדום, אך ללא גרד. אתה איבחנת זאת כקרטוזיס פילאריס. פתאום בחודש האחרון התחיל לגרד לה (מאוד) בידיים ובגב (שנקי מחספוס). היא לא תמיד מזכירה את הגירוד, אך מספר פעמיים ביום היא ממש בוכה שמגרד לה ושום דבר לא עוזר (קרח מעט מקל). ממה יכול לנבוע הגירוד שהחל פתאום? אנחנו רוחצים אותה בשמן של אדרמה ושמים את הקרם של אותה החברה, אך זה לא מקל על הגירוד. מה עוד ניתן לעשות?

קרטוסיס פילריס כשלעצמה אינה מגרדת מאידך שכיחות קרטוסיס פילריס גבוהה יותר בילדים הסובלים מאטופיק דרמטיטיס. לכן יתכן שהיא סובלת מאטופיק דרמטיטיס כדאי לפנות לבדיקת רופא עור לשם אבחון והמלצה לטיפול

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור