דיפרוספן 1cc מול פרדניזון

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/01/2015 | 21:29 | מאת: אייל

שלום ד"ר בן 34. סובל מאטופיק דרמטיטיס קשה. מטופל בדיפרוספן 1cc-זריקה אחת לחודש בערך. הטבה משמעותית לשבועיים ואז התדרדרות עד לזריקה הבאה. בעבר לקחתי כדורי פרדניזון. מינון של כ-30 מ"ג ליום היטיב משמעותית את מצבי. שאלתי היא: מה עדיף מבחינת הנזק הפוטנציאלי: דיפרוספן 1cc-זריקה אחת לחודש בערך או כדורי פרדניזון במינון של כ-30 מ"ג ליום. תודה רבה!

עדיף לא זה ולא זה, בטיפול בסטרואידים סיסטמים - שכיחות גבוהה של הישנות בגמר טיפול יש אלטרנטיבות אחרות במקרים קשים, מומלץ לפנות לרופא מטפל

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור