אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/08/2010 | 16:11 | מאת: קרן

ד"ר שלום, בני כבן 4. לפני כמה חודשים אובחן אצל רופא עור שיש לו אטופיק דרמטיטיס. מתחת לעור נראו נקודות אדומות, ללא גרד. הרופא איבחן שיש לו עור מאוד יבש. טופל עי סבון אקסרה וקרם לחות אדרמה. לפני כחודשיים הוא החל להתגרד באיזור הצוואר הפנים, עיניים אדומות (גם מתחת לעיניים), באיזור הגב, הראש. לפי הנחיית רופא הורדנו את הסבון והתחלנו להשתמש בשמן אמבט והמשכנו עם קרם אדרמה. במקביל עברנו בדיקות אצל רופא אלרגיה. בדיקת דם לגורמי סביבה הראו שהוא לא אלרגי לסביבה. המצב עדיין נמשך ואף יש החמרה. בעיקר כאשר הוא יוצא החוצה ומתחיל להזיע הוא לא מפסיק להתגרד ופשוט ליבי כואב לראות אותו כך. לא יודעת מה לעשות בכדי להקל עליו. הוא קיבל אריוס ולא עזר ואז החליפו לו לפורפיטן שחוץ מאשר לגרום לו להיות אפטי זה לא עזר. תור לרופא עור יש לי רק בעוד כשבועיים. עד אז אני לא יודעת מה לעשות כדי להקל עליו. אודה לך אם תוכל להביע את דעתך המקצועית. לאחרונה שמתי לב שהוא מתגרד בעיקר כאשר הוא בחוץ. בברכה, דניאלה

29/08/2010 | 17:03 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

קרן יקרה. אני לא ממש יודעת איך לענות לך.אם הילד סובל- הקדימי את התור כמקרה דחוף. אני רואה המון ממטופלי מהרגע להרגע אם הדבר נדרש.הפריחה על האיזורים החשופים יכולה להצביע על רגישות לקרינת השמש אבל יש בעיות מובנות מאליהן בתשובה שלי. את כל מה שאת מתארת צריך לראות.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור