אטופיק דרמטיטיס במושתלות כלייה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/08/2010 | 12:12 | מאת: מיה

הי ד"ר מרקוס, הנני מושתלת כלייה בפעם השנייה מזה 3 חודשים אני בת 30 ולפני חצי שנה אובחן אצלי אטופיק דרמטיטיס המופיע בעיקר בכפות הידיים ואזור הפנים בצורה של שלפוחיות קטנטנות עם מעט נוזל בפנים , אני מטופלת כרגע בפרדניזון 5 מ"ג ובתרופות אימנוסופרסיות עקב ההשתלה , האם ניתן להשתמש במשחה טבעית ממולצת לטיפול ? תודה רבה מיה

29/08/2010 | 16:53 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום לך מיה יקרה, לדאבוני אני לא יודעת להמליץ לך על משחות טבעיות.אני רק מקווה שהאבחנה נעשתה במסגרת מחלקת העור של בית החולים אותו עברת את ההשתלות, שכן הם רואים מקרים דומים לך והאיבחון נעשה תוך לקיחה בחשבון של כל הפרמטרים.אני חייבת לציין בסוגרים שאם אכן מדובר באטופיק דרמטיטיס-הביטוי שתיארת בפנים לא טיפוסי.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור