אטופיק קשה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/08/2010 | 17:34 | מאת: דני

שלום.האם זה נפוץ אטופיק דרמטיטיס קשה? אני סובל בכול הידים,הרגלים והחזה כבר כמה שנים. כולל טיפול בסטראודים גם בכדורים,אנטיאיסטמין משחות וכו'.. מה עושים?

11/08/2010 | 09:24 | מאת: דני

19/08/2010 | 07:20 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

אטופיק דרמטיטיס קיים בספקטרום רחב של צורות ושל עצמה. מובן, שבצורתו הקשה אינו שכיח. האם האבחנה שלך סופית? האם נעשתה ביופסיה? לעתים קל לנו "להתפשר " על אבחנה נפוצה- אולם יש אבחנה מבדלת. שאלות נוספות: עד כמה הטיפול שקיבלת היה עקבי- או אולי עברת בייאושך מרופא לרופא? לעתים יש מרכיב משני שמפריע להחלמה - זיהום חיידקי שהינו שכיח באטופיים. או אלרגיה שמתפתחת דוקא למשחות שקיבלת. אני במקומך הייתי מתחילה מאפס אצל רופא שאתה סומך עליו ומציגה- ונותנת לו להציג את כל הסוגיות הללו. ואז-יש טיפולים מתקדמים יותר- וזה כבר פרק נפרד. בריאות בתשבע

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור