ממצאים עוריים של כלי דם קטנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

12/06/2014 | 10:35 | מאת: איילת גולדשטיין

ד'ר שלום רב, יש לי ילדה בת חמש וחצי בריאה בד'כ הגיעה לפני שלושה שבועות מהגן, עם כתמים מתחת לעור בלחי בפנים, כאילו פיצוץ של כלי דם קטנים, זה התבהר ואז כמה ימים אחר כך יצא לה בלחי השניה בפנים, יש לציין שלא קיבלה מכה וכן שיש לה רק בפרצוף לא בגוף ב'ה , אני מודאגת ממש , הייתי אצל רופאת משפחה והיא נתנה הפניה לרופא עור ואמרה שזה מתאים לממצאים של כלי דם קטנים, זה מסוכן? יש לי תור אליך בעוד שלושה שבועות, תוכל להרגיע אותי?

מבלי לראות את הנגע, ככל הנראה מדובר ב Spider Angioma - תופעה המופיעה ב 10% מהילדים - בעיקר בפנים, וחולפת עצמונית

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור