אטופיק דרמטיטיס וחיסון גיל 4 חודשים-מותר?

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

20/04/2014 | 10:06 | מאת: תמי

שלום רב, לבני לפני כחודש רופא עור איבחן אטופיק דרמטיטיס (היה אודם ויובש בבטן, גב, בקפלים). נתן משחת אלוקום לפעם ביום והמליץ על קרמים למניעה (אדמה, רוש פוזה וכו'). עם מריחת אלוקום כעבור יומיים וחצי-הכל עבר. אך לאחר כעוד שלושה ימים (למרות מריחה בקרמים לא סטרואידיים, רחצה בבלנאום F)-הופיע שוב. נכנסנו למעגל שבו מורחים יומיים אלוקום-הכל עובר, ואח"כ חוזר. האם זה מצב סביר והגיוני או לא? עכשיו השאלה העיקרית: האם עדיף לקבל חיסון של גיל 4 חודשים :מחומשת + פרוונר (מומתים) + רוטה (מוחלש) במצב שבו הילד תחת השפעת משחת אלוקום ונקי מאדמומיות ויובש? או במצב של אודם קל ותחילת יובש, אך ללא השפעת אלוקום? והאם את החיסון המוחלש אולי בכלל לא מומלץ לקבל? (כל זה אני שואלת כי יודעת שמעורבים באטופיק תאי מע' חיסון -Th, אאוזונופילים, mast cells). שואלת את דעתך כי בטוחה שתדע לעזור לנו. תודה מראש וסליחה על אורך השאלה. מועדים לשמחה ובריאות לכולם. תמי

דלקת עור אטופית הינה מחלה כרונית וגלית. המהלך שאת מתארת הינו מהלך אופייני, ניתן להקטין שכיחות ההתלקחויות על ידי מתן טיפול מקומי פרואקטיבי, כלומר בתהשגת רגיעה, לא מפסיקים את התכשיר המקומי (למשל אלוקום) אלא ממשיכים בטיפול פעמיים בשבוע חיסון חשוב לתת, בלי קשר לטיפול בעור

22/04/2014 | 06:51 | מאת: תמי

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור