פצעים בישבן

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/01/2014 | 21:58 | מאת: א.

שלום ד"ר אמיתי. בתי בת השנתיים היום טופלה אצלך לפני שנה בהצלחה יתרה כנגד התפרצות של אטופיק דרמטטיס ודלקת חיתולים - תודה. מאז אין התפרצות אטופית אך לפני מספר שבועות יצאו לה מספר פצעונים על הישבן וליד פי הטבעת, רופא עור איבחן זאת כיבלות ונתן להו תמיסת ורומאל להמסתן. שאלותיי: 1. האם יבלות בתינוקת בת שנתיים נגרמות ע"י חיידק הפפילומה או חיידק אחר ? האם קשור לעבר של אטופיק ? 2. האם אנו נכנסים כאן לסיפור ממושך של טיפול או שזה דבר נפוץ בילדים ויעבור ללא שוב במקרה הטוב ? 3. האם הטיפול של חומצה מומלץ לדעתך לתינוקות או שיש לשקול לבקש טיפולים אחרים ואם כן , אלו הם ? (מכת קור \ לייזר ? ) תודה על עזרתך, א.

יבלות כאלו יכולות להגרם על ידי נגיף פפילומה או נגיף פוקס. השכיח יותר - נגיף פוקס. זו מחלה שכיחה בילדים אטופים. יש מגוון טיפולים אפשריים. יש לפנות לבדיקת רופא עור.

28/01/2014 | 20:18 | מאת: א

האם נגיף פוקס זה בעצם נגיף מולוסקום ? והאם טיפול תומך בצפורל יכול לעזור כנגד ? תודה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור