שאלה לגבי משחות לאטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/12/2013 | 08:25 | מאת: דפנה

בתי בת 3 חודשים סובלת מאטופיק דרמטיטיס, בעיקר בעור הפנים (האבחון ניתן על-ידי רופא). הפריחה על העור מופיעה ומחמירה אצלה תוך זמן קצר ובינתיים אנחנו לא מצליחים להעלים אותה לגמרי, אלא למנוע את החמרתה באמצעים מניעתיים (בלי לבוש סינטטי, בלי סבון, שימון ולחות). רציתי לדעת האם אין סיכון לטווח הרחוק בשימוש יומיומי בקרמים המיועדים לאטופיק: הקרם של א-דרמה אקסומגה וקרם ליפיקאר באום AP. כמו כן על הליפיקאר באום כתוב בהוראות שימוש למרוח פעם ביום. בשבילה זה לא מספיק, הוא משפיע לכמה שעות ושוב המצב מחמיר. ניסינו במשך יומיים-שלושה למרוח פעמיים ביום ואז המצב השתפר. האם במצבה (פריחה די חמורה ומגרדת שעדיין לא הזדהמה) מותר להשתמש בקרם פעמיים ביום? ולמה בעצם מלכתחילה הוא מוגבל לפעם ביום? ושאלה אחרונה - מנסיונך בתחום - איזה שמן אמבט מומלץ למקרה כזה? (ניסינו בלנאום וגם בלנאום פורטה ולא ראינו שיפור ניכר) תודה רבה!

התכשירים שציינת הינם תכשירי לחות, וניתן להשתמש בהם לאורך זמן, ללא חשש. יש לברר עם הרופא, לאור מחלתה, האם יש צורך בטיפול נוסף. תכשירי השמון שאת משתמש בהון= הינם טובים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור