דיסהידרוזיס אקזמה/ אקרו דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

07/12/2013 | 22:29 | מאת: שי

שלום, מזה מספר חודשים אני סובל מאקזמה בידיים- בעיקר בקצות ובצידי האצבעות, אך גם בנקודות בודדות בכף היד עצמה. מתבטא בשלפוחיות קטנות, מעקצצות ולעיתים מגרדות וכמובן יובש קיצוני ורגישות למים. לאחרונה גם הופיעו השלפוחיות בצד היצוני של העקב בכל רגל. רופא עור אחד אבחן שמדובר בדיסהידרוטעק אקזמה ורשם לי משחת בטקרוטן. רופא אחר, איבחן אקרו דרמטיטיס ונתן דרמובט ללילה ופרוטופיק ליום. הדרמובט עוזרת וממריחה של פעם ביום למשך 3-4 ימים יש שיפור ניכר. הבעיה שהכל חוזר על עצמו לאחר כשבוע ימים... מה מומלץ לעשות? ולכמה זמן נכון למרוח את הדרמובט מבלי להיסתכן בנזק לעור? מה לגבי הפרוטופיק? תודה

מומלץ לבצע תבחיני מטלית כדי לנסות ולאתר את הגורם, במידה ומדובר בדלקת עור ממגע

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור