port-wine - הסרה בילודים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

19/11/2013 | 15:53 | מאת: שירה

שלום רב, לביתי בת חודש כתמי לידה מסוג port wine במצח ועל העפעף. רציתי להבין האם הסרה בעזרת ליזר/אור היא יעילה? מה נותר לאחר ההסרה? האם כרוך בצלקת? האם הכתם נישאר רק דוהה? מה הן תופעות הלוואי? האם ניתן להסיר כבר בגיל מוקדם - מספר חודשים? שנה? אודה מאוד לתשובתך.

21/11/2013 | 20:45 | מאת: סוזי

שלום רב יקרה. אני אמא לבת שנה וחצי. בתי נולדה עם אותה בעיה של בתך בדיוק כתם אדום בין הגבות ועד קצת מהמצח וגם על שני העפעפים מזה המון בכיתי ונכנסתי לדכאון וחשבתי הרבה בעצב ככל שהייתי מסתכלת על בתי. הייתי קוראת ומחפשת המון עד שקראתי על דר משה לפידות שהוא רופא לייזר עור. הלכתי לייעוץ איתו בזמן שבתי הייתה בת ששה שבעה חודשים והתחלנו בטיפול לייזר כשהיא הייתה בת שנה פחות או יותר ועשתה עד עכשיו רק משני טיפולי לייזר והכתם שבין הגבות כמעט נעלם לגמרי למרות שהיא צפוי לשלושה עד שמונה טיפולים כעת הכתם בכלל לא נראה כאילו לא היה קיים. הכתם שמעל העפעף תחכי והוא בטוח עד גיל שנה זה ייעלם ללא טיפול לייזר כי לבתי היה אותו דבר וזה נעלם לבד. עכשיו אני אחכה עד שבתי תהיה בת שנתיים בכדי ללכת לעוד ייעוץ על מנת שדר משה לפידות יבדוק אם יש צורך לעוד טיפול לכתם בין הגבות למרות שאני בטוחה שלא יהיה צורך. אשמח להיות איתך בקשר על האימייל שלי [email protected]

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור