לדר בן אמיתי שלום

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/06/2013 | 08:31 | מאת: ענת

שלום, לבתי בת ה7.5 חודשים אובחנה סבוראה בעור לפני כחודשיים לאחר שמרבית מחלקי גופה נהיה אדום ומחוספס אך לא גירד לה או הציק.. אמרו לנו שאין מה לעשות ורק לחכות עד בערך גיל שנה שיעבור מעצמו.. להקפיד על קרם לחות לעור ובמידה ובקלפים נהיה אדום מידי למרוח משחה של התוסיק.. היום עור הגוף שלה באמת נראה יותר טוב וגם קצת יותר נעים למגע.. אך עור הפנים שלה מאוד מגורה לפני כשבועיים היא גם קיבלה אנטיביוטיקה למשך שבעה ימים כי העור כבר הפריש מוגלה שלא הסריחה ושוב לא גירד או הציק או הפריע לשינה בלילה. המוגלה נעלמה אבל עדין מאוד יבש ואדום. האם יש דרך טיפול בעור כי יש לבעלי ולי חשש שאנחנו מזניחים את הילדה רק כי אמרו לחכות.. אשמח לתגובה מהירה שבוע טוב.

במידה ואכן מדובר בדלקת עור סבוראית, והתמונה קשה וסוערת, ניתן לתת טיפול קצר בתכשיר סטרואידי מקומי. במקרה זה התגובה בדרך כלל מהירה, ואין צורך בטיפול ממושך בתכשיר סטרואידי.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור