אטופיק דרמטיטס אצל בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

03/05/2013 | 16:32 | מאת: מייס

שלום,הילד שלי בן שנה וחצי סבל בינקותו מפריחה ויובש בעור רוב הזמן,לא הייתה התייחסות כלשהי מצד רופא המשפחה לעניין האטופיק, כלומר לא הנחה אותנולטפל ולשמן את העור שלו ולשמור עליו ממזהמים בסביבה. לפני חודש וחצי הופיעה פריחה והרופא אמר שככל הנראה הייתה מחלה וויראלית שבדר"כ בסוף מופיעה פריחה,ומשלא עברה הלכנו לרופא עור אחרי כמעט שבועיים,והוא אמר אותם דברים שהרופא משפחה אמר מקודם,נתן לנו תחליב רחצה וביקש להימנע ממקלחת ארוכה ולהימנע ממשחק בחול ודברים אחרים ואמר שזה יכול להימשך לשבועיים נוספים. והומצב השתפר עד שהילד אכל במקרה ממתק עם פיסטוקים טחונים והיה לו קוצר נשימה והבהלנו אותו למיון,שם ראינו פריחה חדשה והרופאהשאלה אותנו אם היה לו אטופיק דרמטיטס ושאלה אם היה לו פריחה ויובש בעור בינקותו,מהנקודה הזו בעצם התחלנו להכיר את המושג החדש ולהתמודד עם התופעות הקשות שלו.הרופאה המליצה על שמן בלינאום ובדיקה של מומחה אלרגיות, התור נקבע לעוד חודש והילד מצבו מחמיר מיום ליום,למרות השימוש בשמן במקלחת ובתכשיר טופיק מדיס על בסיס יומי כמעט 3 פעמים ביום,אנחנו רואים התלקחות באזור המרפקים והפרשות כמו מוגלה,בנוסף ישנה פריחה וגרד רב באזור המפשעה גם באיבר המין ובטוסיק, וגם היום שמנו לב שהטבור נפוח ואדום ורגיש למגע קל.אנחנו מתקשים להשתלט ולעכל את המראות הלא קלים ולטפל ללא הכוונה.על מה אתה ממליץ להקל את הסבל שלו ושלנו?

יתכן שיש מרכיב של זיהום ויש מקום למתן טיפול אנטיביוטי. יש לפנות לבדיקת רופא עור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור