אורטיקרייה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

06/04/2013 | 22:36 | מאת: מעיין

שלום רב ביתי בת 15 ולפני כשנתיים הופיעה לה פריחה של כתמים אדומים על צידי הפנים, מצח,גבות, וזרועות שמאוד מאוד גירדו. הכתמים לא היו בולטים אלא שטוחים אדומים ומגרדים מאוד. רופאת עור איבחנה אטופיק דרמיטיטס שגורמת לאורטיקרייה מגרדת, רוצה לציין שזה קרה לה כמה פעמים אחרי שיעור ספורט בימים של חום או שגם פעילות בשמש, בקיצור עם עליית חום של הגוף ביום חם. לפעמים היא מרגישה רק עיקצוצים בצידי הפנים וקצת גירוד אך לא התפרצות חזקה כמו שהיה לה איזה 3 פעמים במהלך השנתיי האחרונות. הרופאת עור אמרה שאין תרופה לכך אלא אם זה קורה לתת אנטיהיסטמין שירגיע את הגירוד והאודם שכמובן מביך את הילדה מאוד. השבוע יש לה טיול שנתי ליומיים והם נוסעים לדרום לטיול רגלי שברור שיהיה רובו בשמש.אני לא יודעת מה לעשות, אינני רוצה שתפסיד את הטיול ואני פוחדת שזה יתפרץ לה שם. מה היא תעשה? מה אתה חושב שעלי לעשות? לא לשלוח לטיול כזה? בעוד שהיא מאוד רוצה לצאת, אני מודאגת מאוד. בתודה מראש על התשובה.

במידה ואכן מדובר באורטיקריה, והגורם מוכר (חשיפה לחום ושמש) יש לטפל בתכשיר אנטיהיסטמיני (כמו אריוס) בסמוך לחשיפה לחום ושמש

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור