כתמים לבנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/03/2013 | 05:51 | מאת: גלית

ד"ר שלום, אודה אם תתן תשובה ראשונית. בתי בת שנה ו-7 חודשים. נולדה עם שני כתמים לבנים של חוסר פיגמנטציה - אחד בגב התחתון ליד עמוד השדרה והשני - הרבה יותר בהיר ולא מורגש - על הבטן. התייעצתי התייעצות ראשונית והבנתי שככל הנראה אין טיפול מכך ומדובר בפגם קוסמטי. לפני כחודש הבחנתי בעוד שני כתמים נוספים - שניהם מאד מאד קטנים - אחד על הרגל בחלק התחתון והשני - על היד על החלק העליון. אם עד עכשיו לא הייתי לחוצה, עכשיו אני כן. האם רוב הסיכויים שמדובר בויטיליגו? או שיש עוד מחלות? אני די משוכנעת שאין לנו במשפחה מדרגה ראשונה. וגם לבת הגדולה שלי - בת שלוש וחצי אין שום דבר כזה. הבנתי גם מהקריאה באינטרנט - שהמחלה ויטיליגו (ושוב לא בצעו לה הבחנה מקצועית) עלולה להצביע על עוד כשלים במערכות שלה. אציין שהילדה נולדה כתוצאה מהריון בריא, במועד ובכלל ככל הידוע לי מאז הלידה התפתחה באופן מאד תקין לגילה. אני כמובן לא אוותר הפעם על ייעוץ מקצועי, אך בכל זאת הייתי מאד מבקשת לתת לי ייעוץ ראשונה מאד, מאחר ואני מודאגת מאד מאד מאד והילדה יקרה לי מפז. בתודה מראש, גלית

לא ניתן לקבוע אבחנה על סמך התאור, אך ממה שניתן ללמוד מתאורך, לא נראה לי שמדובר בויטיליגו

17/03/2013 | 17:17 | מאת: גליץ

פשוט עד שיגיע התור שלי, נראה לך כי מדובר במשהו מסוכן (הכתמים הלבנים האלה של פיגמנטים שיש לה?) חוץ מויטיליגו, אתה יכול לאשר שיש עוד מחלות במתאימות לתיאור? תודה מראש וסליחה על ההטרדה

08/12/2013 | 23:34 | מאת: דנה

היי גלית. תוכלי לעדכן מהם הכתמים הלבנים. מני האבחנה שגילו. גם אנחנו באותו מצב. תודה

24/12/2013 | 07:30 | מאת: עדן

לבת שלי מקרה דומה אשמח לדעת מה אבחן הרופא

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור