אסטמת עור אצל ילדים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

30/01/2013 | 20:57 | מאת: צופיה כהן

שלום ד"ר בן אמיתי. יש לי בן בגיל 6. כבר בגיל שנתיים התפתח אצלו פצעים אדומים בלחיים וברגליים מגרדים מאוד. הייתי אצל מספר רופאים אשר אמרו לי כי ההבחנה היא שיש לו אסטמת עור של ילדים אשר תחלוף בגיל 5. כיום הילד בן 6 והכל אותו דבר ללא שינוי. הדבר היחידי שמרגיע את הפצעים זה משחה בשם "יומובט". שאלתי אליך, האם לפי התיאורים אכן זה מה שיש לילד, האם ה"מחלה" תחלוף לו, מה ההמלצה שלך אלי בנושא. תודה רבה!!!

לא ניתן לעשות אבחנה על פי תאור בן 8 מילים. בד"כ כדאי להגיע לאבחנה לאחר בדיקה. מכל מקום דלקת עור אטופית נוטה לחלוף בשנות הילדות, אך לא בהכרח עד גיל 5, והתהליך יכול להמשך גם לשנים מעבר לכך. כמו כן חלק מהחולים ממשיכים לסבול מהמחלה גם בבגרות.

05/03/2013 | 09:46 | מאת: שימרת

אני בת 28 ואני סובלת מאטופיק דרמטיטיס כבר מגיל 3 חודשים מחלה זו מחלה קשה מאוד והיא מפריעה לאיכות החיים שלי האים יש דברים חדשים לעזור לי שלא כוללים סטרואידים כי כבר כל המשחות והזריקות למינהם שכוולים סטרואידים אנין משפיעים עלי כבר אשמח לקבל תשובה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור