חלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

20/09/2010 | 23:35 | מאת: לודמילה

שלום, חלמתי שהייתי בבית ופתאום הופיעה מאיזשהו מקום (שכחתי מאיפה) פעוטה בת שנה וחצי או שנתיים והופתעתי לגלות שזו דמותה של אחותי כשהיתה קטנה. נמשכתי מאד אליה, היא היתה חמודה וענתה לשאלות בקשר לשמה וגילה. הבנתי שהיא למעשה שכפול גנטי של אחותי בגיל הזה. קראתי לאחותי לבוא ולראות. לאחר כמה זמן הופיעה גם דמותי באותו גיל. הפעוטה שהיתה אני היתה מוזרה ושתקנית. לא כל כך חיבבתי אותה. היה לי אז רעיון שנגדל את שתי הפעוטות בתוך המשפחה על מנת לראות אם הן יגדלו להיות מאוזנות יותר מבחינה נפשית בהשוואה למציאות. לא היה לי כוח לגדל אותן, אבל חשבתי שיהיה חבל לא לנצל את ההזדמנות הנדירה, מכיוון שלמרות שהן נושאות את הגנים שלנו, הן עדיין "לוח חלק". ואז הבנתי שמכיוון שהפעוטה שהיתה אני הופיעה כשהיא כבר בת שנתיים ,היה מאוחר מדי, בגלל דברים שידועים לי על שנותיי הראשונות (במציאות). מה יכול להיות פירוש החלום? תודה מראש.

לודמילה היקרה את אומרת מפורשות שאת חשה שמשהו רגשי אצלך אינו תקין ושעברת חוויות מורכבות בילדותך המוקדמת. נראה שהחלום הוא סוג של משאלה לתיקון ולפיצוי - כלומר רצון להחזיר את הזמן אחורנית ולתקן בעבר את כל מה שניתן על מנת שההווה שבו את חיה כיום יהיה טוב יותר. בחלום יש היבט דיכאוני מסוים שכן התינוקת שהיא את היא "מוזרה ושתקנית" כלומר כבר ניכרים בה סימני הקשיים שעברו עליה עד לגיל זה. החלום קורא לך להתייחס לקשיים הרגשיים שמקורם בעבר ולהתמודד איתם, רצוי באמצעות טיפול פסיכולוגי. חלומות נעימים כל טוב אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות