חלום על ים

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

17/12/2011 | 13:31 | מאת: עמית

שלום, אני בן 38, רווק, לפני כחצי שנה חברה שלי נפרדה ממני מאחר (בין היתר) שלא הצעתי לה נישואין, לאחר שנפרדנו התחרטתי על כך וביקשתי ממנה שנחזור להיות ביחד. בשבוע האחרון אנחנו ביחד. החלום: חלמתי שאנחנו שטים בסירת גומי בים, היו גלים גלים ולאט לאט הים נהיה סוער יותר, חברה שלי ביקשה לחזור לחוף, שטנו חזרה לחוף, ואז נזכרתי שכל הכלים שלי נשארו בים, כעסתי על עצמי, כי זה מאד לא אופייני לי, היא נשארה בחוף ואני חזרתי לים, אבל כל הכלים כבר היו בקרקעית ולא הצלחתי למצוא אותם. חלום שני: חלמתי שאני טס במטוס, למטוס היתה בעיה והוא נאלץ לנחות נחיתת חרום. נחתנו לתוך אגם, ואז יצאנו מהמטוס והסתובבנו באזור. אודה לך על פירוש החלום. תודה

עמית היקר, שני החלומות מצביעים על האמביוולנטיות שלך בקשר לנושא אותו ציינת, כלומר הצעת הנישואין לחברתך. בחלום הראשון קיימת סכנה ההולכת וגוברת בים ומחייבת את החזרה לחוף מבטחים פעולה היא בהחלט תואמת למצב אלא שבאופן מוזר שכחת את הכלים שלך בים , לא ברור אילו כלים ובמידה והם עשויים ממתכת כלשהי ולא מעץ הרי לא ניתן לשמור במים כלים שהרי הם מיד שוקעים מה שאכן קרה בחלום. בכלים מייצגים כאן את התחושה שתוך כדי החזרה לחוף המבטחים אתה מאבד חלקים חשובים של עצמך שהם הכלים שלך. כלים במובן הפסיכולוגי יכולים להיות העצמאות , הדיעות, הערכים, דרך ההתמודדות, דרך ראיית העולם , הדרך לפתרון בעיות, הרגלים, העדפות וכל מה שמאפיין את אישיות האדם. גם החלום השני מצביע על אמביוולנטיות שכן במטוס הייתה תקלה אשר חייבה נחיתת אונס. כלומר- שוב חוזר מוטיב סכנה והצורך להינצל ממנה. עלייך לברר לעצמך את פחדייך מנושא הנישואים (אתה כבר לא ילד) ובמידה ואתה מרגיש שקשה לך להתגבר עליהן ויחד עם זאת ברצונך לשמור על הקשר עת זוגתך (חוף המבטחים או הקרקע המוצקה של המציאות) שנישואים עבורה הוא תנאי. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי. כל טוב וחלומות נעימים אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות