סבא שנפטר ובריחה משריפות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

13/12/2011 | 11:24 | מאת: שני כהן

היי, אני גרה כרגע עם ההורים ושני האחים הגדולים, חיילת בת 19 שמתכוונת לצאת מהצבא בעקבות תקריות לא נעימות שקרו לי במסגרת הזו וחוסר היכולת להתמודד עם האנשים והמקום. כמובן שהמשפחה חושבת שזה יעשה לי רע בעתיד ולא בעד הצעד אבל הם לא ימנעו את זה ממני. אני עוסקת בתחום הטלוויזיה והבמה. לאחרונה מרגישה שאני לא פנויה לזה רגשית למרות שזה תמיד מה שעשה לי טוב. החלום התחיל בשרפה גדולה שכוכבי ריאליטי ברחו ממנה ושרדו אותה למרות שהיא התעצמה עם הזמן. לאחר מכן אני ומכרים שלי ברחנו משרפה עצומה גם כן, וזה קרה שוב עוד פעם או פעמיים. שרדנו את השרפות. לאחר מכן ראיתי את הכלבה שלי שוהה זמן מה עם הראש בתוך קערת מים אז הוצאתי אותה משם (לא קרה לה כלום. במציאות אני נאלצת למסור אותה כעת). בקערה היו דגים, שכחלק מההתמודדות עם השרפה אבא שלי הוציא אותם וחצה אותם לשניים. במהלך החלום הדמות שליוותה אותי והכי זכורה לי היא בת דודה שלי (בגילי,גם היא יצאה מהצבא אך מבחינה רפואית, לא בקשר הדוק) בשלב השני של החלום התארחתי אצל המשפחה המורחבת. היינו המון אנשים. כשעלינו במדרגות הבית, היו זיקוקים. התיישבנו סביב שולחן גדול מרובע נמוך, שהיה עמוס בהמון אוכל מגוון, וביניהם הייתה צלחת עם מטלית זהב ממשי. כשתפסתי מקום סבא שלי שנפטר ישב שם, הניח יד על כתפי (הרגשתי את החום גוף שלו) וחייך אליי. הוא היה נראה יחסית בריא אך השיניים שלו היו מעט שחורות או עם רווחים ביניהן. לשולחן הצטרפה בחורה עדינה עם גבות מאוד עבות, פנתה אלי, שאלה אם אני זוכרת אותה, שהיא בגיל שלי ושל בת דודה שלי והשתדלה לשדר לי אווירה טובה. (בעבר היה לי חלום באותו סגנון של ארוחה משפחתית גדולה עם דוד שנפטר) תודה מראש ושבוע טוב.

שני היקרה, לפנינו חלום בן שני חלקים. הראשון עוסק באסונות ובאלימות( שריפות,ראש הכלב במים, דגים חתוכים) ואילו החלק השני הוא חלק הנדמה כמנחם שכן יש בו ארוחה משפחתית, מפית זהב ודמות סבא שנפטר שאני מניחה שהיחס אליו חיובי לפחות בשלב חייך הנוכחי. נראה שהחלום מבטא את המצוקה בה את שרוייה כרגע לפחות בחלקו הראשון שכן יש בך הרבה כעס על אי ההתאמה למסגרת, רצון לברוח ממנה וכללית רצון להפטר מן הסיטואציה. הדבר מתבטא גם בהערתך על כך שבחיים הממשיים את צריכה למסור את כלבתך, לא ברור למה, אך מכל מקום יש צורך להפטר ולהפרד מדברים. החלק השני של החלום שהוא חלום של הזנה ואחדות מייצג את התקווה שלאחר הימים הקשים שאת עוברת יבואו ימים שבהם תשובי ותתחברי אל עצמך הפנימי על כל חלקיו המרובים, כולל אהבה לבמה ולטלוויזיה. אותה מייצגת המשפחה המורחבת. כל טוב וחלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות