חלום על סבא של אמא שנפטר לפני 10 שנים

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

30/11/2011 | 14:09 | מאת: אני

שלום לך, אני נשואה בת 28 ללא ילדים. חלמתי אמש על סבא של אמא שלי ש?ח שנפטר לפני כ-10 שנים. הפעם האחרונה שחלמתי עליו היה כשנה לאחר שנפטר, הוא לקח מישהו מהמשפחה שלי שלא הצלחתי לראות את פניו, בכיתי וביקשתי שלא יקח אותו כי הוא צעיר. ובוקר למחרת נמסרה לנו הודעה קשה שקרוב משפחה שלנו נפטר באופן פתאומי. מאז לא חלמתי עליו עד אתמול וחלום נוסף בשבוע שעבר. החלום: צעדתי בכביש כאשר מצדדי חומות אש, מתוך האש נגלים אלי דמויות ומבנים עתיקים, בסוף הדרך ראיתי את סבא של אמא, הצעתי לו לבוא אלי לאכול מרק שאנו עושים ביום שישי או שאם הוא מעדיף אז אקח אותו להוריי בערב שבת. הוא אמר שרוצה לבוא להוריי. היום בבוקר דיברתי עם סבתי ( ביתו), והיא פתאום אומרת לי שביום שישי הקרוב זו ההזכרה שלו. כולי צמרמורת כי גם בחלום זה היה יום שישי. מה זה אומר??? בנוסף בחלום ראיתי עוד מישהו שעמד ליד הסבא וראיתי את אשכיו (מזעזע)... מה החלום המוזר הזה אמור להביע? לציין כי האש שהייתה קיימת לא שרפה אותי או פגעה בי... בחזרה לקחתי את הסבא איתי דרך האש הגדולה וקצת חששתי שמא יקרה לו משהו, הוא קצת צלע, אך נראה צעיר ושמח... אודה לתשובתך

פונה יקרה, לא ברור מה היה יחסך הרגשי לסבא אך סביב יום האזכרה אירע אסון במשפחה כך שבאסוציאציות שלך האזכרה לסבא מתקשרת אצלך עם פחד מאסון בלתי צפוי. החלום מעמיד בפנייך סכנות חמורות בצורת להבות אש ואת מצליחה להתחמק מהן ללא פגע למרות הופעתו של הסבא ברחוב. נדמה לי שהחלום בא להעניק את התחושה שאין יותר חיבור של אסון בין יום האזכרה של הסבא ובין אירועים נוספים סביב מועד זה. כלומר נשמע שזהו חלום של הבטחת הגנה וניתוק קשר אסוציאטיבי שלילי. כל טוב וחלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות