סבא

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

31/08/2010 | 13:39 | מאת: יפית

אילנה שלום אודה לך אם תעזרי לי במציאת משמעות לחלומי- חלמתי על סבי שנפטר לפני שנים. בחלומי אני נמצאת בבית שלו ואנחנו יחד במיטה צוחקים ומדברים. אני אומרת לו שייצא קצת החוצה לנשום אויר צח והוא שולח אותי לקחת שמלה שהוא קנה לי במתנה ממשהי שהוא השאיר אותה אצלה. התחושה היא של מפגש מאוד ממשי ואמיתי כשהתעוררתי הייתי צריכה להזכר שזה רק חלום ושהוא לא בחיים יותר ממש שכחתי שהוא נפטר! אודה לך על הכוונתך עליי-אני בת 30 , נשואה אמא חדשה מזה שלושה חודשים ולומדת לדוקטורט לע"ס תודה ויום טוב יפית

יפית היקרה ראשית, השאלה היא מה חווית בתוך החלום ועם איזו תחושה התעוררת. מתוך התיאור הרושם הוא של שמחה, התלהבות והנאה הדדית. האם רגשות אלה אפיינו את יחסייך עם סבך ז"ל? אם אכן הדבר הוא כך, הרי שהדבר מהווה חלום געגוע לקשר מהנה ונחמד בפרט כפי שחווית בהיותך ילדה ( בחלום את ילדה). אם יחסייך עם סבך לא היו טובים, כפי שהם מוצגים בחלום, האם יש אפשרות שהסבא מייצג כאן דמות אחרת אליה מתגעגעת הילדה שבתוכך? מאחר ולא ציינת את טיב יחסייך עם הסבא, קשה להחליט האם זה חלום געגוע כפשוטו לחוויות ילדות עם סבא או שמא הוא מייצג כמיהה ליחסי קרבה רגשית עם דמות משמעותית אחרת בילדות כגון אמא או אבא. כל טוב ובהצלחה שנה טובה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות