לא לא ולא.

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

09/10/2011 | 14:46 | מאת: אסתר

נשואה (בטוב) ילדים בוגרים יפים, מסודרים, ומצליחים , מצב כלכלי מעולה, עקרת בית בשנות הששים פלוס. מאמינה שכמו רובינו, גם אני סוחבת על הגב ילדות ובגרות לא משהו.... אבל עכשיו חיי מתנהלים על מי מנוחות אינני חסרה דבר. ובחלומותי לאורך כל השנים, כמעט מאז ומתמיד,ובכל הווריאציות קורה שאני אף פעם לא מספיקה, לא מצליחה, לא מוצאת, מאבדת,וכו' , כצעירה חלמתי המון המון על מיפלצות ואנשים חסרי איברים ומפחידים, חלומות אלו כבר לא חזרו אלי בבגרותי אך במקומם היגיעו אלו שרשמתי לעיל. אני תוהה, במציאות הגעתי אל הנחלה, ובחלומות עדיין אין שקט. מה זה אומר עלי ועל חיי? תודה ומועדים לשמחה

אסתר היקרה אני שמחה שחייך מתנהלים על מי מנוחות ושאת מסופקת הן מהצד האישי, המשפחתי והן המצב הכלכלי. הדבר אומר שהיו בך מספיק כוחות נכונים ויכולת לבנות לעצמך חיים טובים. יחד עם זאת זכרונות העבר שוכנים אף הם בנפש והם באים לידי ביטוי בחלומות לא נעימים המעיקים עלייך. על מנת להגיע לשלווה ולנחה לא די לאדם "לגור בוילה עם אוטו וילדים מסודרים" אלא בעיקר עליו להגיע לשקט ולשלווה בתוך עצמו. חלומותיך קוראים לך או מזמינים אותך להתעסק בשנות הילדות או ההתבגרות שהשאירו ככל הנראה את משקעיהם בך. אולי בזמן הנוכחי משהשלמת את מעגל בניית המשפחה, הגיע הזמן לחזור ולהשקיע בפנימיותך ובכך לסגור גם מעגל פנימי. מומלץ אפוא שתפני לטיפול פסיכולוגי המתמקד בחלומות ובקשר בינם ובין העולם הפנימי וזיכרונות העבר. אם את יכולה להרשות זאת לעצמך, מדוע לא לחזק את השורשים הפנימים של הנפש? כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות