נחש בחלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

07/10/2011 | 12:34 | מאת: לין כהן

חלמתי שיש לי כמה נחשים בבית שהם נמצאים בכמה מקומות ופשוט לא זזים , מגולגלים כלפי עצמם ומאוד פחדנו מהם . קראנו לגיסי שיזרוק אותם מהמרפסת והוא לקח נחש אחד , חתך אותו באמצע וזרק אותו. והם שוב חזרו ואחרי זה נעלמו . האם אפשר לדעת מה החלום הזה אומר?

לין היקרה ראשית מומלץ לא לזרוק "אשפה אישית" פיזית או רגשית לרשות הרבים על מנת לא לפגוע פיזית ורגשית באנשים אחרים. כלומר - בחלום אין התחשבות מיוחדת בתוצאות המעשים כלפי הזולת. החלום מדבר על חוויה של סכנה בתוך הבית: נחש אינו חיה ידידותית במיוחד לאדם, למעשה החיה הקדמונית ביותר לפי התנ"ך שאיבת נצח בינה לבין האדם ותפקידם להרוג זה את זה. החלום מבטא בהלה כי בבית קיימת סכנה מסוג כלשהו, משהו "מרעיל", משהו "ארסי", משהו "חונק", משהו המהווה סכנה כפי שמאפיין את הנחש במציאות. בררי לעצמך לאיזה רגשות בתוכך מתכוון החלום ומדוע הנטייה היא לשפוך את הרגשות הרעים כלפי אחרים, כגון לא להתחשב בהם או להאשים אותם או לכעוס עליהם. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה וחג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות