לפני חתונה חלום שחוזר על עצמו

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

03/10/2011 | 13:43 | מאת: גל

שלום, אני סטודנטית שגרה בבית עם אמא (ההורים גרושים)לאחרונה מלאו לי 25, אני חוזרת בתשובה, רק אני לא הבית כולו. ולאחרונה מזה מספר חודשים לדעתי לא יותר משנה אני חולמת חלום שהרגשות בו והתרחישחם דומים אבל המקום והסיטואציה שונה. היום למעשה בסוף הלילה חלמתי שאני במקלחת של אימי מתארגנת לחתונה שלי, לא הייתה תקופת אירוסון ולא טבעת אירוסין ולכן התבאסתי שלא יכלתי להגיד שאני כלה אבל אמרתי לא נורא והמשכתי להתארגן, אמא של י הציעה שבין ההתארגנויות נשטוף את הבית, (אני לא יודעת איפה בדיוק בחלום זה נכנס אבל לא שטפנו) מהמהלך ההתארגנות מול המראה שאני כבר לבושה בשימלת כלה אני פתאום נחרדת להבין שאני לא ממש רוצה להתחתן איתו ומה אני בכלל עושה וכבר מאוחר מידי לבטל הכל, אני יוצאת החוצה לשאול את אמא שלי אם אני שוב חולמת והיא אומרת לי שהפעם לא (זה קרה פעם שניה אם אני לא טועה שבחלום תהיתי אם אני חולמת) אני נזכרת שלא שלחתי הזמנות לכולם בעיקר יושבת לי בראש השכנה שלי שאני מאוד אוהבת ואז אני מפחדת שלא יגיעו מספיק אנשים (גם פעם שלישית בחלום מסוג זה שאני שוכחת לשוח את ההזמנות) אני מבינה שאין לי מספיק זמן להתארגן לבד ונלחצ מזה שלא הזמנתי סלון והשימלה לא כמו שצריך. בחלומות קודמים חלמתי שאני מסתובבת בשימלת כלה ולא רוצה שיגידו לי מזל טוב כי אני לא רוצה להתחתן איתו, (אין חתן ספציפי ומי שאני מידי פעם רואה זה לא מישהו שאני מכירה) פעם אחת אחרי שהתחתנתי כעסתי על איך אמא שלי נתנה להתחתן עם מישהו שאני בקושי מכירה, פעם אחת התקיימה חופה בה אני לא זוכרת חתן ואחר כך רק הייתה שוב צריכה להתקיים החתונה ופחדתי שהחתן לא יופיע, בכל אילו היה הפחד של אירגונים ששכחתי סלון, תסרוקת הזמנות, אנשים לא יגיעו או שאני לא רוצה להתחתן עם החתן, רק פעמיים היו סיטואציות בהן שכחו לנקות את הרכב של החתן והכלה שזה אני והחתן הלא מוכר ואמרתי לא נורא למרות שהתבאסתי שאין קישוטים לרכב אז הלכנו לפיצוצייה וקנינו סרטים וקישטנו את הרכב (החתן היה עם הגב אלי והזכיר את החבר הראשון שלי) ופעם אחרת שהשימלה לא הייתה מוצאת חן בעיני וברגע האחרון שיניתי אותה ואמרתי לעצמי טוב שאני מתחתנת עם מישהו עשיר שאני יכולה להרשות לעצמי לשנות את השימלה ולקנות אותה ב15,000 שקלים (אילו היו שני חלומות מתוך רצף שהתחושות בהן לא היו של פחד) יש לציין שאני לא נמצאת בשום מערכת יחסים זוגית כבר תקופה של שנה. סליחה על המייל הארוך ותודה מראש על ההתייחסות.

גל היקרה באופן חוזר ונשנה יש אי שביעות רצון ואכזבה מהבטים שונים המשתנים בין החלומות השונים לגבי סיטואצית החתונה העתידית או לגבי החתן הפוטנציאלי. מאחר והנך חוזרת בתשובה נראה שמידת ההכרות המקדמית עם החתן היא בהכרח קצרה ולא מספיקה כדי לגלות את כל הצדדים הרגשיים והגופניים כפי שמתאפשר לגלות בקשר חילוני. נדמה לי, וזאת עלייך לברר לעצמך שסביב נושא הצורך או הרצון להנשא עומדת לבדיקה שאלת חזרתך בתשובה שכן את חוששת ושוב, כך נדמה לי, שצורת השידוך וההכרות הנהוגה במגזר החרדי עשויה לזמן לך בן זוג לא הולם שאיתו תצטרכי "להתקע, לשארית חייך. קיימת אפשרות שהחלומות מבטאים פחד מעצם רעיון הנישואים (שבכל חלום יש בו פגם מסוג כלשהו) או שמא כפי שנאמר, מהצורך להכיר ולהנשא באמצעות הכרות שטחית ובלתי מספקת, כלומר יש כאן צורת עירעור על תהליך החזרה בתשובה. מאחר ושני אלה נושאים כבדים מאד בדקי היטב האם התשובה אכן מתאימה לך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות