חלום עם נחש

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

25/09/2011 | 03:03 | מאת: טל

היי חלמתי חלום מורכבבו הרגשתי כי אני נרדפת ע"י אנשים וברגע שאני מגיעה הביתה לחדר שלי לאחר שברחתי אני רואה על הקיר נחש שחור זז במהירות ונעלם וכאשר אני רוצה להראות למשפחה שלי שיש לי נחש בחדר הנחש פתאום נמצא בתוך מעין פסל מעץ שמונח על הקיר וממנו צץ רק הזנב של אותו הנחש והזנב גדול מאוד ובכלל לא שחור אלא בצבעי ירוק כמו נחש חנק כזה.. אשמח אם תוכלי לעזור לי במעט מה מסמל הנחש בחלום

טל היקרה החלום בעיקרו הוא חלום של פחד ולפיכך הנחש מהווה רק חלק ממנו. תחילה את נרדפת על ידי אנשים, מצב בהחלט לא נעים ומאיים עם פוטנציאל סכנה. לאחר מכן כשאת סופסוף מגיעה לחדרך בו את מצפה למצוא שלווה וביטחון, את מגלה בחדר נחש חנק שלאחר מכן הופך להיות צבעוני ויתכן שהדבר מרמז על ארסיות (אינני בקיאה גדולה בנחשים). כך או כך לא הייתי רוצה לפגוש נחש בחדרי ואני מניחה שאין אדם הרוצה בכך. זוהי חוויה של בהלה, חרדה, חוסר ביטחון ואיום של ממש. כלומר שני חלקי החלום מדברים על כך שאינך מצליחה למצוא מקום בטוח ורגוע בתוכך ושהן בחוץ (במפגש עם העולם) והן בפנים (בתוך הנפש פנימה שהיא ביתנו), אינך מוצאת שקט ושלווה. בררי באיזה תחום בתחומי חייך את יכולה לשייך חרדות אלה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות