חלומות על מוות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

07/09/2011 | 09:26 | מאת: יהודה

שלום בן 32 נשוי + 3 בחודשיים האחרונים אני סובל מחרדת בריאות. (בעיקר לב) עקב טראומה מאחי שאני מאוד קשור אליו בן 39 עם הרבה גורמי סיכון עבר צינטור לב. מאז כול כאב אני מפרש אותו ללב. ראוי לציין שעברתי בדיקות מקיפות והכול ב"ה יצא תקין. בשבועיים האחרונים יש לי חרדת מוות שחס ושלום אני יתמוטט. לפני כמה ימים חלמתי שאני מדבר עם חבר ואני אומר לעצמי בחלום שגם ככה אחרי סוכות יקרה לי אסון חס וחלילה (מוות) מאז אני בלחץ עצום מהחלום הזה. אתמול חלמתי 3 פעמים באותו לילה על 3 אנשים שמתו. (רק אחד מהם אני מכיר, המדריך כושר שלי) אשמח לשמוע את דעתך על חלומות האלו.(אני מאוד בחרדה מהם) האם זה שכיח מה שקורה לי?? תודה וסליחה על אורך השאלה.

יהודה היקר הרבה פירוש אין לתת לחלומות שכן הם שקופים ביותר ומהווים המשך ישיר של החרדות המעסיקות אותך כל יום כל שעה וכל רגע אודות מותך הקרוב. השאלה כאן אינה פירוש החלום שהוא שקוף וברור פשוטו כמשמעו, אלא הבעיה היא מצבך הנפשי שהוא כרגע חרדת מוות כוללת וכפי שהבנתי, אתה מתמודד איתה באמצעות מדריך כושר , שזו בהחלט דרך נבונה. מאחר ואתה צעיר, בריא, לפי כל תוצאות הבדיקות ומשקיע בכושר, כל מה שנשאר הוא לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין מדוע אתה מוצף בחרדת מוות ברמה כה עמוקה בשלב חייך הנוכחי ללא כל סיבה אוביקטיבית גלויה.חשוב שתפנה לטיפול פסיכולוגי כדי להבין את העיתוי והמשמעות של פחדיך. במידה והמחשבות הכפיתיות אודות מוות מעסיקות אותך במידה היוצרת סבל וחרדה, מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולבקש תרופה הנוגדת חרדה ודיכאון. עניין הסוכות לא נראה לנו כקטע נבואי אלא כביטוי לחרדה שקיבלה אופי מאד קונקרטי ופרקטי. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות