חלום מוזר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

23/08/2010 | 18:46 | מאת: אמיר

שלום. אני בחור בן שלושים ולא מיזמן התחלתי לעבוד בעבודה חדשה. הגעתי לעבודה דרך חבר שלמד איתי בחטיבת ביניים. חלמתי שהוא מיתאבד ושאחיו מיתקשר להודיע לי שהוא נפטר.אגב אני ואחיו עובדים באותו מקום. אני פתאום רואה את עצמי במקלחת.ושבנות באות לנחם אותי.ושאני מנסה להתחיל איתם. ובנוסף יש ספק לגבי אים זה אחיו בחלום.ואני מבולבל.לגבי אים זה אחיו?ושאולי היתבלבלו. ישמח לקצה של פתרון לגבי החלום. תודה מראש אמיר.

אמיר היקר, האמת היא שקיימת כאן התפרשות על פני מספר תכנים שלא ברור מהחלום מה הקשר ביניהם. קיים הצד המציאותי של התחלת עבודה חדשה על כל מה שהיא מעוררת בקרבך כגון חששות, תקוות, פחדים, שאיפות וכיו"ב וכן העניין של הקשר עם החבר מתקופת החטיבה. מכאן הדמיון כבר הכניס תכנים שהם עירוב של חרדה עמוקה ושל מין. החרדה מתבטאת בחלום בנושא התאבדות האח והנושא המיני כניסת הבנות למקלחת על מנת לנחם אותך. באיזו מידה תכנים של מיניות וזוגיות משרים בך חוסר שקט? באיזו מידה אתה עסוק בחרדות אודות נושאים שונים? החלום גורם לך להסתכל לתוך עצמך ולבדוק תכנים של חרדה עמוקה, דיכאון והיחסים הרגשיים והמיניים בינך לבין נשים. נדמה כאילו תכנים עמוקים ולא פתורים "התלבשו" על עניין העבודה החדשה והאסוציאציות שהיא מעלה בך. האם יתכן שהגיע הזמן לעסוק עתה עם תכנים חשובים אחרים חשובים בחייך? מקווה שנתתי לך קווים למחשבה. חלומות נעימים אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות