2 חלומות באותו לילה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

21/08/2011 | 15:21 | מאת: לינוי כהן

היי אילנה , רציתי לספר לך 2 חלומות שניסיתי לחפש להם פירוש אבל לא מצאתי פירוש מדויק.. בחלום הראשון אני עומדת במרפסת של הבית ורואה פתאום תנין ענק! ממש ענק, הוא התנהג מוזר , כמו חיית בית כזאת , ואני ידעתי שזה תנין אז פחדתי ממנו ,וניסיתי להתקשר למישהו שיבוא להרוג אותו , אבל אף אחד לא שם לב שזה תנין גדול ומפחיד, כשאמא שלי באה מהעבודה היא הסבירה לי שזה רק תנין והוא לא יעשה כלום , אבל אז ראיתי שהוא מנסה לאכול את אחד הכלבים של השכונה וניסיתי לעצור אותו , הרגשתי שהוא נשך אותי באצבע ,אבל זה כאילו לא כאב,ברגע זה התעוררתי מהפחד.. כשנרדמתי שוב חלמתי שאני נמצאת במיצריים , בחורף , כשהכל מכוסה בשלג , מנסה לברוח ממקום שאני כלואה בו כשפצצה מתקתקת עומדת לידי , כהצלחתי להתחמק פתאום ראיתי את אחי הקטן , אבל הוא לא היה קטן , הוא היה מבוגר כבר ולבוש בשחור, הוא לקח אותי לקבר , כששאלתי של מי הקבר הוא ענה לי שזה של אמא שלי , ואז הוא סיפר לי שגם חבר שלי מת , וקבור ממש לידה , וראיתי את הקבר של שניהם ..-חבר שלי התגייס בזמן האחרון לצבא,אולי החלום זה מהפחד שיקרה לו משהו ?..

לינוי שלום שני החלומות הם חלומות שמצביעים על חרדה כאשר קיימת הדרגתיות של חומרה בין שניהם. 1. תנין ליד הבית זו חוויה בהחלט מפחידה ומאיימת ובפרט כשהוא טורף כלב שכונתי ונוגס את ידך, כלומר חלום ראשון מצביע על סכנה הקרובה אלייך, אולי אכן מדובר בחייל שהתגייס שנאחל לו שירות נעים קל ומלא בריאות. 2. החלום המצרי נראה לי כמופיע אוסציאטיבי עקב תניני היאור, ומשום לפרמידות וענייני הקברים במצריים. החלום מדגיש שעניין ארץ מצרים הוא מצב סימבולי שכן לפי מיטב ידיעתי אין שלג במצריים. כאן עולים תכני החרדה למות אמך וחברך. אני חושבת שאכן החלום מצביע על דאגה של אסון פוטנציאלי. אמנם כולנו, כל בני האדם נתונים מדי רגע לאסונות פוטנציאלים אך רמת החרדה גוברת בזמני מחלה, גיוס לצבא, נסיעות ארוכות לחו"ל וכו'. מקווה שתגיעי להסתגלות טובה עם שירותו הצבאי של בן זוגף ושבהדרגה תפחת החרדה ותגיע תקופת ההתרגלות. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות