שאלה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

18/08/2011 | 11:40 | מאת: אלמוג

שאלתי היא מה ההבדל בין חלום שחולמים בעקבות מחשבות שחשבתי באותו יום דמוית וכדומה לבין חלום שלא חשבתי עליו האים הוא יותר מתקרב לאמת או לעתיד ועד כמה צריכים להתיחס לחלום

אלמוג היקר ההתיחסות לחלום היא עניין נפשי של כל אדם לעצמו. יש המתעלמים מחלומותיהם ויש המנסים לבקש מהם הכוונה מהתת מודע לאיזה חלק מחייהם עליהם להתבונן. זוהי העדפה והחלטה אישית. אין אנחנו אומרים בשלב הנוכחי שחלומות הם בערך נבואי וערכם הוא בתהליך עיבוד המידע הפנימי של האדם. חלק מהמידע הפנימי עשוי להיות עדכני ומבוסס על מחשבות וחוויות הווה לחלום אפילו באותו היום של החלום וחלקם עשוי להיות שייך לחוויות עבר או להתייחס לחוויות עבר או זמנים רחוקים ומשמעות הדבר שמשהו בחלום הרחוק עדיין רלבנטי ומקרין על ההווה. הקיצור כל חלום הוא חלום הווה בין אם הוא מוקם במחשבות אותו היום או בזכרונות מלפני מספר שנים ויש לפיכך לראותו כחוויות הווה נוספת המתרחשת בזמן השינה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות