אחד החלומות ההזויים בחיי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

08/07/2011 | 00:03 | מאת: שיר

אני בת 20 ולפני כמה ימים יצאתי לחופשת שחרור מהצבא.באופן טבעי,אני מאוד לחוצה לקראת החיים אחרי הצבא,מה עושים עכשיו? לומדים? עובדים? נוסעים לטיול? בקיצור אני מאוד חסרת מנוחה בתקופה האחרונה.בחלום שחלמתי אני ומשפחתי נוסעים באוטו ולפתע עוצרים מול אוטו שיש בו כלוב ציפורים ענק.ההורים שלי עוצרים ומכריזים שאנחנו מביאים תוכי הביתה.אני ואחותו מקבלות משימה-לשבור שני ביצים של גוזלי תוכים.אחותי שוברת ביצה ויוצא ממנה חלבון בצבע כחול,ואז אני מנסה לשבור ביצה ושופכת חלק מתכולתה על הרצפה.אחותי נוזפת בי ואומרת לי להיזהר יותר.אחר-כך אנחנו מקבלות את התוכי הכחול שלנו,שהוא גם תוכי מדבר,אבל אז למעשה אני רואה שמדובר בילד קטן בערך בן שנתיים.אנחנו מתחילות לדבר איתו ואני מתחילה ממש לאהוב אותו ולרצות אותו בתור אח קטן.אחר-כך אני אומרת לאחותי שאנחנו חייבות ללמד אותו יותר לדבר כדי שיהיה בן אדם ולא תוכי,ואני מתחילה לדמיין איך הולכים לפרסם עלינו בעיתון בתור השתיים שהצליחו לגדל ילד שבכלל נולד כתוכי. בקיצור,החלום הזה היה אחד החלומות ההזויים בחיי ואני ממש אשמח לדעת מה עובר עליי שחלמתי חלום שכזה...

שיר היקרה ראשית ברכות לסיום השירות הצבאי וכניסה לחיי האזרחות. האזרחות בגילך יש בה כמה מסלולים נורמטיבים המקובלים על כולם. בו נקרא להם "מסלולים של תוכי": 1. הטיול הגדול 2. עבודה זמנית ולימוד לפסיכומטרי 3. בחירה בהמשך לימודים 4. כניסה למקצוע כלשהו בו ניתן להתפתח תוך כדי עבודה ושירות קבע כלול בהם. החלום אומר לך לא לנהוג כמו תוכי וכמו כן מראה על חוסר בשלותך הנוכחית בקבלת ההחלטה הנכונה. מצד אחד את כאילו שוברת לא כהלכה את ביצת התוכי ומצד שני התוכי הופך לילד קטן בן שנתיים שאולי מראה על חווית ילדותיות בתוכך ואי בשלות לקבל בשלב זה את ההחלטה הנכונה. יתכן ויש לך חבר כרגע ואולי בכלל שאלה של נישואין פוטנציאלים עומדת על הפרק. מה שהייתי מייעצת הוא להשתחרר ולהרגע. אפשר להתבטל חודש-חודשיים בלי לדעת מה לעשות. אם צריך כסף אפשר לעבוד בעבודה מזדמנת זו או אחרת ואם לא יתרחש גיבוש פנימי של ידיעה ורצון אפשר לפנות למספר שיחות יעוץ עם פסיכולוג מטעם קופת החולים אליה את שייכת כדי להבהיר את נקודות המחלוקת הפנימיות. זוהי תחילת החיים הבוגרים. אין את הספר האומר מה נכון ומה לא נכון, מה צריך ומה לא צריך והכל שאלה של רצון פנימי ודחף פנימי לעשות את הדברים המתאימים ביותר לך ולהנאותיך. תוכי חוזר על קולות של אחרים ואין לו דיבור עצמי משלו. החלום קורא לך למצוא את הדיבור הפנימי של עצמך שהוא אמור לכוון אותך לדרך המתאימה לך ולך בלבד. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות