חלום מלחיץ על סבתי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

10/06/2011 | 00:48 | מאת: שני

סבתי נפטרה לפני כ-6 שנים,כשהייתי בת 14 בערך.מאז מותה היא מופיעה לי בחלומות מדי פעם,ובכל אותם החלומות היא מופיעה בתור מישהי שקמה לתחייה,שזה דבר מוזר בפני עצמו... אבל נעזוב את זה רגע בצד ואתאר את החלום שחלמתי:אני ובני משפחתי עומדים במאורע משפחתי כלשהו(אני לא בטוחה אם זאת היתה חתונה או הלוויה)וגם סבתי ז"ל עומדת,ולפתע מגיע מישהו בריצה מטורפת,נתקל בה והיא נופלת לרצפה והיד שלה נשברת לגמרי ויורד מלא דם.כולם סביבי צורחים ואני כל-כך מבוהלת מהמראה שאני מתעלפת,וכך נגמר החלום. מה שאני רוצה לדעת למעשה זה שני דברים:למה אני חולמת עליה שהיא קמה לתחייה? ולמה חלמתי עליה חלום כל-כך מזעזע לגביי שבירת יד והרבה דם? סבתי היתה ניצולת שואה,היא היתה אישה שעברה זוועות שלא יאומנו וכשהיא היתה עוד בחיים הייתי עוד צעירה מכדי להבין את זה ואני מודה בכאב רב שפחדתי ממנה קצת. אני מקווה שאולי האינפורמציה האחרונה שנתתי תעזור...

שני היקרה בגלל גילך הצעיר עת נפטרה סבתך ובגלל הארועים הקשים מנשוא אותם היא עברה כניצולת שואה, לא התאפשר לך לחוות יחסי נכדה-סבתא תקינים ומלאי חום ואהבה. את פחדת ממנה, ממה שהיא מייצגת אולי מהזיכרונות שלה, אולי מההערות שהיא עשויה לפלוט והאם יתכן ששיבתה החוזרת ונשנת לחיים בחלומות השונים מייצגת את המשאלה הן להשלים את הפער שחסר לך ביחסי סבתא-נכדה ואולי היא מייצגת את המשאלה להטיב להכיר אותה יותר טוב. אולי את בשלה היום יותר להכרות עם השורשים שלך. החלום האחרון חוזר ומדבר על זעזוע עמוק שלך נוכח פגיעותה העמוקה של סבתך - ה"חיה-מתה", בחלום היא אמנם קמה לתחייה אך הפעם ידה נשברה ומתוך הזדהות עם הכאב והדם הרב הפורץ מגופה את מתעלפת. האם יתכן וזוהי היד שחרוט עליה מספר מהשואה? האם שבירת היד מסמלת עדיין את פחדייך מלדעת ולהכיר את קורותיה של סבתא? את ההיסטוריה האישית שלה ואת הארועים איתם נאלצה להתמודד? החלום מדבר על קשר רגשי חזק ומתחת לפני השטח אל הסבתא המתה ובהחלט יתכן שככל שתתגברי יהיה לך הכח כמו גם המוטיבציה להעמיק ולחקור קשר זה ולגלות בו הבטים שטרם ידועים על ידך עד כה. בכל אופן החלום האחרון עדיין משאיר רושם של פחד ואימה מלפגוש את קורותיה של סבתא כפי שעברו עליה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות