חלום מוזר על האקס המיתולוגי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

25/05/2011 | 09:06 | מאת: ליאת

היי אילנה קוראים לי ליאת אני בת 27, נשואה חצי שנה בערך, עם החבר כבר 5 שנים. לפניו היה לי אקס שהיו בינינו יחסים של און ואוף, עד לפרידה כואבת שגרמה לי ללכת לטיפול פסיכולוגי ואף לקחת כדורי ציפרלקס. חלמתי שהאקס בא לבקר אותי בהפתעה, ואני ממש לא רוצה בקרבתו. הוא מספר לי שיש לו בחור שהוא נמצא איתו עכשיו ושהוא בא לבדוק מה שלומי סתם כי הוא היה בסביבה. אנחנו מסתובבים בקניון ובעיקר הוא מדבר עד שאני אומרת לו שאני צריכה ללכת הביתה. הוא מלווה אותי הביתה, ואני עולה במדרגות לכניסת הבית על מנת לפתוח את הדלת. שנייה לפני שאני פותחת את הדלת אני מעיפה אליו מבט אחרון והוא מחזיק כלבלב ואומר לי שאני חייבת לאמץ אותו. אני די מפחדת מכלבים ולא רוצה לאמץ ואז איכשהו הכלב מתפצל להמון כלבלבים קטנים, והאקס הולך לדרכו ומשאיר אותי ואת בעלי עם המון כלבלבים קטנים. פה החלום נגמר. מה לדעתך זה אומר?

ליאת היקרה נדמה לי שהחלום מצביע על רגשות מעורבים עדיין ביחד לאקס. מצד אחד החלום מביע כלפיו התנגדות ושלילה: הוא גם מקיים יחסים הומוסקסואלים בחלום, הוא גם מדבר ללא הרף ובקצרה את מעוניינת לפטר ממנו מהר ככל האפשר וללכת הביתה - זה הצד הכועס עליו והרואה אותו כמי ששייך לעבר. מצד שני הוא "רודף" אותך באופן כלשהו, מעניק לך כלב (גורם מפחיד שהרי אינך אוהבת כלבים) ולא די בכלב זה הרי הוא ,תוקע" אותך עם חברות כלבלבים קטנים (רסיסי זיכרון ורסיסי תחושות ממנו) הנשארים איתך ועם בעלך להתמודד עמם. סך הכל, נראה שקשה לנו לחתוך ולהעלים חלקים מתוך פנימיותינו גם אם הצלחנו להשתחרר מאנשים שהיו מחוברים לחלקים אלו. תהליך העיבוד בחלום הוא יפה ומדבר על אותם רסיסי חוויות אולי של פחד או כאב שנשארו בתוכך גם אם כיום הם לא קשורים ישירות לאקס שיצא מחייך אלא קשורים לעולמך הרגשי הפנימי (גורי הכלבים הקטנים). אני חושבת שבדרך זו הנפש מנסה להחזיר לעצמה את החלקים שאיבדה במהלך הפרידה הכואבת מהאקס. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות