חלום מפחיד ביותר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

16/04/2011 | 08:11 | מאת: חולמת חלומות

בת 35 נשואה גרה עם בעלי ושלושת ילדי הקטנים בבית חדש (כחודשיים). לפני פחות מחצי שנה התחלתי עבודה חדשה במשרה זמנית ולמרות הדיבורים שבחברה הזו כולם מתחילים זמניים אני חוששת להמשך עבודתי. אתמול בלילה היה לי חלום מפחיד שאני בעבודה וקורים לי דברים מפחידים (לא זוכרת בפרטים). אז החלטתי שאני לא יכולה יותר להתמודד עם הפחד ושאני הולכת הביתה. בשיא החלום בחור שאני מכירה (לא מהעבודה) מופיע על מסך המחשב עם כדור בראש ואז אני מתחילה ממש להיכנס להיסטריה ובנוסף לזה אני מוצאת יד מגועלת בדם בקלמר שלי שאני לרגע חושבת שזו כפפה אדומה אבל מבינה שזו אכן יד עם דם. זה הרגע שאני צועקת שאני "לא יכולה יותר". הצעקה כבר היתה אמיתית, בעלי שמע אותי ממלמלת ושאל אותי מה קורה לי מה שהציל אותי מהחלום המפחיד והעיר אותי סופית. בעבר כבר היו לי מספר חלומות מפחידים שלאחריהם קרו דברים מאוד לא נעימים ולכן אני די חוששת. מה דעתך על החלום?

פונה יקרה פחדייך מעשיים בנוגע לחשש שמא עבודתך לא תמשך נשמעים מציאותיים ככל הנראה וסבירים. לא ברור מדוע פחדים שהם סבירים לחיי היומיום ועשויים לקרות לכל אחד, מקבלים בעלמך הפנימי כפי שמתבטא בחלום ביטוי עוצמתי ומפחיד המרמז על רצח, הרג ובקצרה אנשים ירויים ודם שנוזל. דימויי הרצח והמוות הם מפחידים ביותר לא ספק והם נובעים מרובד של חרדה עמוקה מאד בנפשך שאינני יודעת את מקורו ואת סיבותיו. כשיש ארועים בעלי פוטנציאל מאיים במציאות את ככל הנראה עולה מהר מאד בסולם החרדות ומגיבה בצורה אינטנסיבי שכן הדבר מתחבר לפחדים עמוקים פנימיים. העובדה שבעבר בעקבות חלומות מאיימים ארעו דברים לא נעימים אינה מצביעה בהכרח על כושר נבואי של החלומות. בהחלט יש אפשרות שמרב חרדה, הגבת באופן קיצוני או במהלכים אינטנסיביים מדי שאולי הם שהביאו למימוש הפחדים במציאות. השאלה היא עד כמה פחדים שולטים בחיי היומיום שלך בערות או בחלום. במידה והדבר מפריע לתפקוד השוטף שלך כדאי לשקול פנייה לשיחות עם פסיכולוג כדי לקבל מודעות עצמית לגביהם. כל טוב חלומות נעימים חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות