פחד מחלום של שבירת שיניים

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

10/04/2011 | 12:51 | מאת: מלכה

אני בת 40, חיה עם בני אני גרושה. לפני כמה שנים אחותי חלמה על שנשבר לבנה שן. אמי ז"ל אמרה שזה סימן לא טוב. אחרי שבוע אחותי איבדה את בנה בפיגוע שהוא בן 4. אני חלמתי שנשברו לי 3 שיניים, שאני רואה ממש את הפה ללא שיניים עם סימני השורש. אנא מה זה אומר?

פונה יקרה קשה מאד לשמוע על הארוע המזעזע שארע לבנה של אחותך ואני משתתפת בצערך ובצערה על כך. איני חושבת שהאובדן הנורא של אחיינך קשור לחלום הספציפי על אובדן השן של אחותך. חלומות אודות שיניים שבורות, רעועות, נושרות או פגומות הם חלומות מאד נפוצים אצל מרבית האוכלוסיה וקשה לומר לפיכך שכל מי שחולם על נפילת שיניים עומד לקרות לו אסון נורא.בעיקרון חלומות על אובדן שיניים מצביעים על פחד. אין זה אומר שהפחד יתמשמש באסון מזעזע. יש לשים לב לפחד , באיזו מידה הוא קשור למצב במציאות ומהם הדרכים להתמודד עם הפחד. חלום על נפילת שיניים מצביע על חששות מאובדן יכולת, הדרדרות של מצב העניינים הקיים, וכללית חוויה של אי נוחות ופחד. אין להקיש מחלום השיניים שלך חלילה אודות אובדן בנך ויש לראות במה שארע לאחיינך ארוע מזעזע שאינו קשור באופן ישיר לחלום של אמו. לפני כמה שנים היתה תקופה של פיגועים בארץ ויתכן שאחותך חששה מהמצב ובין היתר התבטא הדבר בחלום על אובדן שן. לרוע הגורל במקרה שלה החששות הטבעיים והסבירים שאולי היו אצל הרבה אנשים והתבטאו במגוון צורות, אולי בין היתר בחששות אודות אובדן שיניים, התממשו לצערכם. אכן זהו מקרה נדיר ומזעזע. מומלץ שלא תראי בזה אות נבואי כלשהו, למרות הזיכרונות הקשים. אם את חשה במצוקה נפשית עמוקה בנוגע לחייך, ואם יש לך עוד חלומות טעוני פחדים מומלץ לפנות לפסיכולוג בקופת החולים אליה את שייכת, על מנת לקבל יעוץ ותמיכה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות