חלום אמיתי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

28/03/2011 | 11:13 | מאת: נעה

שמי נעה, בת 26.מתגוררת לבד. אחרי פרידה מחבר כעבור שנה, תפקיד חדש בעבודה, ובצומת דרכים לגבי המשך הלימודים שלי. חלמתי חלום שנראה כאילו היה ארוך במיוחד ומאוד מציאותי ומלווה אותי כאילו זו הייתה חוויה אמיתית. בחלום אני בהריון. אני מסתכלת בתמונות שלי ומגלה כי אני בהריון וכי רואים את הבטן ההריונית באופן מובהק. אני מסתכלת על הבטן שלי ואני רואה כי איננה גדולה כפי שנראה בתמונות וכי יש לי עוד זמן מה ככל הנראה עד שאלד. אני נוגעת בבן ופתע מרגישה את התינוק זז. זה נראה כאילו הוא ממש מנסה לצאת מהבטן והתחושה היא ממש אמיתי (פיזית אני ממש זוכרת את התזוזות שלו). לפתע אני פשוט "יולדת" אותו- ומבינה שזו תינוקת. היא יפה בעיניי. אבל קטנה כל כך. ואני תוהה איפה אקלח אותה ושאין לי כסא ברכב. ואני מרגישה אהבה ענקית אליה. לאורך המשך החלום מלוות אותי דאגות כמו שלא יהיה לא אבא, ואני מקלחת אותה כשאני מניחה אותה על החזה שלי ושוטפת אותה ללא אביזרים לתינוק. כשאני רוצה להאכיל אותה אני לוקחת ענבים וחותכת לה אותם ואז נזכרת שהיא לא אכלה כל היום ושאני לא יכולה להאכיל אותה בענבים. אני רוצה להניק אותה ואני מניקה אותה מהחזה שלי אך זה כאילו החלב של אחותי. אני מצמידה לי מכשיר כזה שכאילו שואב מאחותי. התחושה העזה של דאגה ואהבה לתינוקת הזו מלווה אותי כל החלום. עד שקמתי בבוקר עם תחושה אימהית חזקה :). בשלב מסויים בחלום אני כאילו מגלה לחבר ישן שלי שהוא האבא... בקיצור בלאגן שלם, וכל זה בתוך החיים הרגילים שלי... המציאות האמיתית שלי ביומיום בשילוב התינוקת הזו. אשמח לפירוש... תודה רבה.

נועה היקרה נראה שהחלום מביע בצורה מאד מובהקת כמיהה ואהבה בשלב החיים הנוכחי להיות אם יחד עם ידיעה פנימית ברורה שהתנאים הפנימיים והנסיבתיים אינם מתאימים לכך כלל. אין לך את החלב הנדרש להנקתה אין לך אביזרים הדרושים לתינוק ואת מנסה לתת לה ענבים בשעה שאולי היא זקוקה לחלב אם. כלומר קיימת אי התאמה בין צרכי התינוקת לבין יכולתך לספקם כהלכה. במציאות חייך הנוכחיים את על פרשת דרכים מבחינה זוגית ומקצועית ועליך לקבל החלטות בנוגע לכיוון המקצועי בו תבחרי וככל הנראה עליך גם למצוא לעצמך בן זוג חדש. יתכן בהחלט שהכמיהה לאמהות המופיעה בחלום מהווה את אחד הגורמים המניעים אותך היום עוד יותר חזר מבעבר לחפש בן זוג שכן בהחלט יתכן שאת בשלה לאמהות אם רק ינתנו התנאים ההולמים כמו בן זוג אוהב ותומך ומחויבות הדדית רגשית וכלכלית לגידול ילד. החלום תואם את הגיל הכרונולוגי שלך והוא נראה בריא ונורמלי לחלוטין שכן בחלום את מודעת הן למשאלה לילד, הן לרגש אהבה כלפיו והן לחוסר האפשרות הפרקטית בשלב הנוכחי לתפקד כאם. מומלץ שתעשי לעצמך רשימה של סדרי עדיפויות אותם תנסי לקדם בהתאם לסדר העדיפות. יתכן שבשלב הנוכחי עדיף להשקיע בנושא הזוגיות, להרבות במפגשים חברתיים ויציאות על מנת למצוא בן זוג ופחות להשקיע בשלב הנוכחי בהשקעה מקצועית שאולי תמנע את הזמן הדרוש לחיי חברה מספקים. במידה ואת מתקשה לערוך לעצמך את סדרי העדיפויות את יכולה לפנות לאיש מקצוע לעזרה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות