חלום מוזר על קבר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

15/03/2011 | 23:26 | מאת: נועיתה

חלמתי שאני נמצאת בקבר של דודה שלי שנפטרה לפני כ-8 שנים, וכשאני מגיעה אני מתיישבת ומוצאת ספר גדול...אני פותחת אותו מתחילה לקרוא ובוכה. מה המשעות של זה? זה לא מופיע באף ספר. אני רוצה לציין כי אני ודודה שלי לפני שנפטרה לא היינו הכי בקשר, לא משהו מיוחד, וכי מעולם לא הגעתי להלוויה לאזכרה (מהפחד וקשה לי מאוד להיות בבתי קברות..מכל סיבה שהיא) וכמעט ולא בכיתי, ואפילו לא ייחסתי לזה חשיבות. הייתי אדישה וכן אני אדישה גם היום, למרות שאני המון מדמיינת וחולמת על מוות של אנשים קרובים ובוכה באמת. למה זה ככה?

נועיתה היקרה את מדגישה את פחדך מכל הכרוך בטקסי מוות (הלוויות, אזכרות ובתי קברות) מצד אחד ומצד שני עיסוק מתמיד בפחדים אודות מוות, המתבטא הן בחיי הערות במצב דמיון והן בחלומות בהם את חווה תוך כדי בכי הן את הפחד והן את האובדן. מאחר ואת מציינת שלא היה קשר קרוב לדודתך וכביכול העניין לא נגע בך כלל רגשית יש להניח אפוא שדודתך מייצגת פשוט בן משפחה שנפטר אם כי הקשר אליה היה חלש לדבריך. מכל מקום בחלום יש לך את האומץ והכח הנפשי להכנס לבית קברות (מה שלא כך במציאות) וכמו כן יש לך את האומץ לשבת ולקרוא שם בספר גדול. על פניו איני יודעת מהו הספר, אך מתוך ההקשר האסוציאטיבי עולה השאלה האם זה לא ספר החיים? חיים של מי? ככל הנראה - חייך את. ולפיכך הספר הוא גדול שכן את מייחסת לעצמך ככל הנראה בחלום חיים ארוכים. החלום קורא לך לבחון את יחסך לעולם הרגשי שלך לפער בין האטמות רגשית בחיי היומיום לבין היכולת לחוות דברים רק בדמיון או בחלום וכן הוא קורא לך להבין את קשייך בהתמודדות עם נושא המוות והאובדן שהוא קשה לכל בני האדם, אך ככל הנראה דרך ההתמודדות שלך הנוכחית מקשה עליך ואולי כדאי קצת לשחרר תכנים בעניין זה אם במסגרת כתיבה ביומן אישי או במסגרת שיחות עם איש מקצוע. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות