חלומות - שווא ידברו ?

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

06/07/2010 | 19:13 | מאת: מיכל

בת 22 רווקה גרה עם ההורים. לעיתים אני חולמת שאני בחדר חשוך, לבד ושקשה לי לנשום ואין דרך יציאה עד שאני מתעוררת בבהלה ומגלה שזה חלום... מה זה אומר ? חלום נוסף שחוזר על עצמו זה שאני נוסעת באוטו לא בתור הנהגת ופשוט הרכב כאילו מאבד שליטה ואני לא מצליחה לעצור אותו למרות שאני מנסה. אני בתקופה קצת מבולבלת כרגע בחיים. עד לא מזמן הייתי בחורה שיודעת בדיוק מה השאיפות שלה ולאן היא רוצה להגיע אך קרו כמה חוויות שגרמו לי להשתנות לאבד אמון בסובבים אותי,בעצמי ועדיפות להשאר לבד ולוותר על כל מה שאהבתי רציתי וחלמתי.. אני שוקלת לטוס לחו"ל לשנה או יותר כי אני מרגישה שאני צריכה קצת ניתוק ולהחליט החלטות בעצמי. מסקרן אותי אם יש משמעות לחלומות או ש " חלומות שווא ידברו "

07/07/2010 | 14:17 | מאת: קרל גוסטב יונג

חלומות אף פעם לא שוא ידברו. תמיד בחכמה, תמיד להאיר ,לבאר, לפרש, לאזן את הנפש. החלומות שלך ללא ספק משקפים תואמים את מצב הבלבול אי הוודאות החשש, וחוסר השליטה. ודאי שזה מעורר חרדה ובהלה כו כל אי ודאות וחוסר שליטה. מצד שני את מתארת יפה בעצמך שכבר יש לך תכנית פעולה, להתרחק, להיות בשקט פנימי על מנת להחליט החלטות חשובות בהצלחה !!

מיכל היקרה, אכן נראה שקיבלת תשובה תואמת. את מתארת מוטיבים שמתארים פחד, אובדן שליטה ובדידות בשני חלומות שהאווירה הרגשית שלהם היא דומה. בשניהם קיימת מצוקה. ההסברים שאת נותנת אודות המתרחש בחייך תואמים את אווירת החלום, כלומר, חוסר האמון, אובדן השליטה והמחנק הפנימי. נראה שאת מודעת למצבך הנוכחי. השאלה היא האם פרשנותך האישית לחוויות הלא נעימות שעברת היא אולי מוגזמת ואולי יש מקום לפרשנות ולהערכה מחודשים של האירועים שעוררו בך התחושות הקשות. כמו כן, ההתמודדות עם המצב בדרך של בניית תוכנית פעולה מצביעה על כוחך במציאות לצאת מן "החדר המחניק והחשוך" ולקחת את "ההגה" על חייך. כל טוב, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות