חלום שחלמתי כבר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

03/03/2011 | 10:04 | מאת: אני

בוקר טוב לך אילנה, אתמול בערב חלמתי שאני נמצאת לייד אגם ואני נמצאת מאחורי שיחים ואני יודעת שכל שניה צריך לצאת תנין ענקי.התנין כמובן יוצא ואני יודעת שהוא רודף אחרי.אז אני בורחת פתאום אני מוצאת את עצמי בשטח של הבית שלי (יש עוד בתים במשק שאני גרה בו)ואני מסתתרת מאחורי בית קטן שנמצא שם ויש שם שלולית גדולה של בוץ..ואני יודעת שהתנין מחפש אותי..פתאום שני בני דודים שלי מגיעים עם הרכב ואני מבקשת מהם לקחת את הרכב כדי לברוח בהתחלה הם אומרים לא ואז כשהם מבינים שהתנין רודף אחרי הם נותנים לי פתאום אני מגיעה למין רחוב עם מלא חנויות ואני ממשיכה לרוץ עד לסוף הרחוב ואני רואה מכונית חונה ואני עומדת מאחוריה כדי שהגז של המכונית יעוף עלי וכביכול יטשטש את הריח שלי ואני מתכוונת להסתתר מתחתיה פתאום מישהו מגיע עם מגבון ואני מסתתרת מאחורי האוטו ואותו בן אדם מתחיל לנקות את הכביש שנמצא מתחת לאוטו מסיבה מסויימת שלא מובנת לי אבל בתוך תוכי אני שמחה ואומרת כזה יופי לפחות יהיה לי נקי למטה משום מה אני מוצאת את עצמי מסתתרת גם ממנו ואז מהר נכנסת מתחת למכונית ואז אני רואה שהתנין מגיע והוא עצום!אני רואה את הפה שלו נפתח ואני -יודעת- שהוא הולך לנסות להעיף את המכונית אבל בסוף הוא לא יצליח(וזה לא שהוא עושה את זה אני פשוט יודעת שזה יקרה ואני גם רואה בראש שלי את הנסיון) פתאום איך שהוא אני מסתכלת על המראה של האוטו המבטים שלנו מצטלבים לרגע אנחנו מסתכלים אחד על שני דאך המראה (שלי ושל התנין)ואז אני מהר עוצמת עיניים ואז הוא הולך. והחלום נגמר. תוך כדי החלום אני יודעת שכבר חלמתי את החלום הזה פעם.ואני איפשהו יודעת שבפעם הקודמת שהמבטים שלנו הצטלבו אז לא עצמתי את העיניים. מתנצלת על המגילה, אשמח לפירוש.

אני היקרה באופן עקרוני זהו חלום של בריחה חוזרת ונשנית כאשר כל הזמן את מנסה למצוא מפלט הגנה או דרך מילוט באמצעות מכוניות, כלומר - מכונית היא כלי רכב הנוסע מהר והיכול למלט אותך ממקום של סכנה אך כמו כן ברמה הנפשית מכונית היא הרבה פעמים היא סמל לכוחות המודע שלנו או לכוחות האגו בהם אנו נוהגים במהלך חיינו. את מנסה אפוא להמלט מהתנין באמצעות כוחות הרציונליות וכוחות המודע אם כי הנסיונות להסתתר מאחורי מפלט של מכונית או מתחתיה נראים נסיונות לא מוצלחים במיוחד. כך או כך תנין הוא אחת החיות הקדומות ביותר הקיימות בארץ והוא מייצג את הצדדים הפרמטיבים שבנפש צרכים קדומים דחפים קדומים ורגשות פרמטיבים. בחלומך - התנין לא נמצא אפילו במקום המתאים לו שכן אין תנינים חיים במים מלוחים כגון ים אלא באגמים ובנהרות. כך או כך מתחולל כאן מאבק בין חומר נפשי מאד פרמטיבי, יצרי ראשוני וקדום לבין האישיות הנוכחית שלך שהיא בוגרת יותר ומנסה לשלוט בחייך. האם את מודעת לקונפליקט שבין צרכי הנפש השונים ? האם את מודעת לחרדה שהדחפים הפנימים מעוררים בך? האם את מודעת לחוסר היעילות היחסית של שיטות המילוט שלך? החלום קורא לך להתבונן לתוך קונפליקטים רגשיים פנימיים ולחפש להם פתרון יציב יותר ונח יותר מזה שמציע החלום. החלום ללא ספק ספוג בחרדה ועמדת רדיפה מפני משהו מאד קדום ומאיים. נסי לזהות מהם הדברים המתרחשים בנפשך פנימה ואם רמת החרדה המודעת ביומיום גבוהה או אם החלום חוזר על עצמו מומלץ שתפני ליעוץ פסיכולוגי שיאיר את עיניך בסוגית הקונפליקט הפנימי. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות