חשיכה בבית

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

19/02/2011 | 20:33 | מאת: סיוון

את החלום הזה חלמתי לפני איזה שנתיים ועדיין מסקרן אותי לדעת מה היתה המשמעות שלו. את החלום חלמתי שהייתי בתיכון.בחלום אני יושבת בבית,שעת ערב ויש חושך מצרים.רק אני ואמא שלי נמצאות בבית ואני מבקשת מאמא שלי שנדליק נר והיא משום מה מסרבת.אני הולכת לכיוון החדרים ורואה שמהחדר של ההורים יש אור.אני מתקרבת לכיוון החדר וכך נגמר החלום. מה החלום הזה סימל?

סיוון היקרה על מנת להבין לעומק את פירוש החלום יש להרבות בשאלות כלפיך אודות הקשר בינך לבין אמך אודות הקשר בין הוריך ואודות מצבי משבר שעברה המשפחה. החלום מדבר על ניגודיות בין חוויה פנימית שלך שיש חושך מצרים ובין העובדה שבחדר ההורים דולק האור. כמו כן לא ברור מדוע כאשר יש עלטה כה כבדה אינך מנסה להדליק אור חשמל אלא מבקשת מאמא נר בלבד ומדוע היא מסרבת לתת לך אותו. כלומר יש כאן רמז אולי לסוג של קונפליקט בינך לבין אמך או שחוויה שאמך לא מעניקה לך את האמצעים והצרכים לה את זקוקה. בררי בתוכך האם היית במשבר לפני שנתיים, האם הדבר קשור לקשר עם אמך, ומה המשמעות עבורך שבחדר ההורים דולק אור בעוד במקום בו את יושבת עם אמא שוררת חשיכה עמוקה. האם פערי היחסים במשפחה כה עמוקים? קשה לענות על החלום הישן מבלי לדעת את התשובות לסדרת השאלות שהועלתה כאן. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות