השתתפות בלידה בחלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

16/02/2011 | 19:52 | מאת: מיטל

בתגובתי כאן אני כותבת למעשה על שני חלומות שחלמתי-אחד שחלמתי לפני כמה שבועות ואחד שחלמתי לפני כמה ימים,ושניהם עוסקים באותו נושא:השתתפות בלידה. בחלום הראשון חברתי יולדת ואני מתבקשת להיות איתה אבל אני מסרבת בגלל פחד ובחלום השני אחותי יולדת ואני מסרבת מאותה הסיבה.במציאות אף אחת מהן לא בהריון ולא היתה בהריון,שתיהן בשנות ה-20 לחייהן(אחותי יותר גדולה ממני).עוד אציין שאחותי מתחתנת בקרוב והחברה מדברת על חתונה.האם לדבר הזה יש קשר לחלום? ומה פשר החלום המשונה הזה?

07/03/2011 | 11:03 | מאת: אילנה ארד לוין

מיטל היקרה אני מניחה שאת בתחילת שנות העשרים , גיל שבו מתחילות חתונות להתקיים בסביבתך הקרובה כלומר - חברתך ואחותך עומדות לממש בצורה רשמית את נשיותן באמצעות חתונה וככל הנראה בהמשך הדרך גם על ידי לידה. לא ברור מהו מצבך הזוגי כיום אך החלום מביע רתיעה ופחד סביב נושא הלידה. היות ואינך בהריון כרגע וככל הנראה אינך עומדת ללדת בשנים הקרובות בהתאם לגילך, יש להבין את מקור העמדה שלך של רתיעה ופחד מפני לידה ואולי מפני כל תהליך ההריון או מפני תהליך האמהות. יש נשים שכבר מגיל צעיר נרתעות מחווית ההריון אצל נשים בוגרות וטעונות פחדים ורתיעה הן מפני התהליך של ההריון, הן מתהליך הלידה והן מתהליך האמהות. במיקרים הקיצוניים הדבר נראה להן חייתי לא מוסרי ומעורר אימה. בדקי בתוכך מהו יחסך לנישואין הקורבים של שתי הדמויות שציינת - האם קיימת קנאה? האם קיים פחד שהנה הגיל עולה ואולי בעתיד גם את תצטרכי לממש אם תבחרי בכך את נשיותך? כככלל החלום מצביע על פחד ורתיעה מהבטים של נשיות והוא קורא לך להתבונן בעצמך ולהבין ממה את מפחדת וכיצד את יכולה להתמודד עם זה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות