חלום על גל ענק

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

15/02/2011 | 08:42 | מאת: רינת

שלום אילנה, אני בת 38 נשואה ואם ל-2, אני חולמת כבר שנים,עוד לפני שהבנתי בכלל מה זה צונאמי..מוטיב חוזר ונשנה של גל ענק, אבל אני אף פעם לא בורחת ממנו, אני הולכת לקראתו בבטחה, פעם אפילו צללתי מתחתיו ויצאתי בצד השני כשפתאום היה עוד גל כזה... הלילה שוב הוא חזר הפעם הלכתי לקראתו שוב ונכנסתי לתוך בית גדול והוא חלף מתחת לבית, לפי הבנתי ים מסמל כישורים, פוטנציאל,יצירתיות וייתכן שגל עצמו מסמל מכשול, אני לומדת פסיכולוגיה ואתמול אחה"צ היה לי מבחן גדול ומאד קשה, לכן אני מקשרת את זה לכך, אינני יודעת אם אני צודקת כמובן וזה נורא מסקרן אותי לדעת מה הפירוש, אני יודעת לפי פרויד שאנחנו לפעמים חולמים על סמלים מסוימים כדי להסוות תכנים לא מודעים שלא ראויים להעלותם למודע (סיגר, מערה), אנחנו ממזגים דמויות (אירמה והשיניים התותבות) ועושים השלכה של פחדים או כאבים שלנו על האחרים (כאב בכתף). אשמח לקבל תגובה.

חלום הצונאמי נחלם על ידך שנים עוד לפני שלמדת פסיכולוגיה ועוד לפני שהיתה לך בחינה בתחום. דבר נוסף שכדאי לחזור שפרויד אמנם הוא מיסד הפסיכואנליזה הפרוידאינית אך אין לו מונופול על פירוש החלומות והיו אחרים מוכרים בתחומים לא פחות ממנו (כמו יונג) וכמובן אסכולות רבות ונוספות כך שבהתיחסות לחלום לא כדאי להתלות באילן גבוה כלשהו. ראשית חוכמה, חשוב לדעת מאיזה גיל התחילו חלומות אלה ומהי התחושה הכללית בהם. מתוך פניתך נדמה שאין שם פחד אלא סוג של מפגש אולי אפילו רצוי. אינך נמלטת אלא צוללת לתוך הגל ויוצאת בשלום מעברו השני. לא צוינו זכרונות או חוויות שלך הקשורים לים או לגל. כלומר כל הצד הסוביקטיבי שלך והאסוציאטיבי בהתיחסות לגלים, לשחיה ולהתמודדות עם פיזית ונפשית אינו ידוע. מה שניתן לומר - ובקטן, שהצונאמי מייצג את איתני הטבע, אותם כוחות בטבע החיצוני או בטבע הפנימי שלנו (יצרים, רגשות ותשוקות) העולים ממעמקים ושוטפים אותנו. החלומות מצביעים על התמודדות נאותה עם גלי הצונאמי ולפיכך יש להניח שבגדול יש חוויה של סכנה מצד אחד שמה יבקעו תהומות המים הפיזים או הרגשיים ויכוללו גל ענק ומטביע אך מאידך יש אמונה בכוחות ההתמודדות שלך. כך שהחלום מצביע על הצורך בהתמודדות ומציאת הדרך הנכונה שעליך ללכת בה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות