חלום עם דם

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

08/02/2011 | 19:16 | מאת: סאמר

אתמול חלמתי חלום מוזר. בבוקר כשקמתי לא זכרתי ממש שחלמתי אבל במהלך היום נזכרתי בחלקו (נזכרתי בדברים העיקריים). אני לא זוכרת איפה הייתי או עם מי. חלמתי שלבשתי שמלה לבנה, ופתאום אני רואה שהשמלה מתחילה להיות אדומה בהדרגה. ואז ראיתי שיורד לי מלאא דם מהראש (מהחלק האחורי מעל הצוואר). אני זוכרת שגם הלכתי לאנשהו והייתי בסדר (זאת אומרת: לא הרגשתי רע או חולה או משהו כזה) מבחינת תפקוד הכל היה בסדר. אבל זה נורא מטריד אותי שפשוט לא הפסיק לרדת לי דם מהראש, וחוץ מלהכתים את כל השמלה (שבסופו של דבר הייתי אדומה לגמריי) הדם לא נזל על הגוף שלי בכלל, איכשהו רק על השמלה.

סאמר היקרה בהעדר מידע אישי אודותייך, די קשה לתת פירוש מדויק לחלום זה. בעיקרו של דבר זהו חלום המרמז על פוטנציאל של סכנה ואיום. שכן דימום כה חזק ובפרט מהראש, ההופך שמלה שלמה לבנה לאדומה ספוגת דם, הוא איום משמעותי מאד, לגבי החיים מבחינת אובדן הדם ומיקום הפגיעה. בחלום את מדווחת על תחושת תקינה, כלומר יש הכשה או אי מודעות לחוויה של פחד מהמתרחש, תגובה האמורה להיות טבעית במצב החלום כפי שהוא. האם יש משהו בחייך שמטריד אותך אשר את רואה בו איום כלשהו? האם יש לך ספקות לגבי כישורים אינטלקטואלים שלך או יכולת למידה? האם את חוששת להכשל במטלות מסוימות הדורשות "עבודת ראש"? קשה להסיק מתוך התיאור הקשר לאיזה תחום ניתן לייחס את תחושת האיום והסכנה אך החלום מצביע עליהם בצורה מאד גלויה ומפורשת ולפיכך כלייך לבדוק בתוך עצמך ולהבהיר לעצמך באילו תחומי חיים יש לך פחדים וחששות מכישלון או אובדן. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות