חלום מסובך על חבר לשעבר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

05/02/2011 | 11:46 | מאת: יעל

שלום, אני בת 28, גרה עם שותפה, במקצוע טיפולי ובלימודי תואר שני. במציאות אתמול קצת התגעגעתי לחבר ולשעבר ומאוד רציתי לישון איתו, בסוף לא התקשרתי. בחלום- חלמתי שהחבר לשעבר מגיע אלי, המטרה הייתה דיי ברורה- שאנחנו הולכים לשכב, יש קשר בין החדר שהיה בחלום לחדר בבית הורי. התחלנו להיות אינטימים במיטה ואז הרגשתי שאני צריכה לשירותים, לא רציתי להרוס את הרצף של מה שהתחלנו אבל בסוף הלכתי. הייתי בשירותים וכשבאתי לשטוף ידיים פתאום ראיתי המון המון כנימות או תולעים בצבע לבן. נחרדתי אבל ניסיתי להקטין את התגובה כי רציתי עדיין להמשיך את הערב. אמרתי הרבה פעמים- אוי ואבוי.. סגרתי את הדלת וסיפרתי לו אבל אמרתי לו שאם הוא צריך לשירותים זה בסדר שם אין כנימות , ורק האמבטיה והכיור זה הבעיה. (פתאום החדר התחלק לי בראש לשני חלקים). המשכנו לשכב במיטה, הרגשתי שגם במיטה יש אולי חרקים אבל ניסיתי להתעלם כדי לא לפגוע בערב. הוא אמר לי שהסיפור על הכנימות קצת מגעיל אותו. אני חושבת שהמשכנו להיות עוד במיטה. אחר כך אמרתי לאבא שלי שיסדר את עניין הכנימות כי אני לא מסוגלת, אני חושבת שהיה ברור שזה בשביל שאני והאקס נוכל להמשיך להיות במיטה. נראה לי שהוא סידר אבל אמר- לא ראית מאיפה זה בא? והתכוון לזה שבמיטה שלי יש הרבה חרקים (שחורים) וזה המקור. הבנתי אבל לא ממש רציתי לראות את זה. אני לא כל כך זוכרת מה המשך החלום, אבל אשמח לפירוש. תודה

יעל היקרה נתחיל בסופו של החלום הטוען שבמיטה שלך, וזה אומר במקום בו את נמצאת בזמן שאת ישנה ובזמן שהלא מודע פעיל, יש הרבה ענינים או בשפת החלום "הרבה ג'וקים", שלאורך החלום מקבלים צורות שונות כמו תולעים, כינים וחרקים שונים. ואכן אני חושבת שהחוויה הסוביקטיבית שלך היא שהרבה נושאים טורדים אותך הן ברמת המודע והן ברמת הלא מודע. עובדה המתבטאת בין היתר בפנייה יחסית מרובה לפורום הנוכחי של פירוש החלומות. לאור העומס הרגשי בו את שרויה, המתבטא בחלימה מרובה, שעיקרה הטלת ספק במותאמויות השונות שלך בתחומי החיים השונים, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אישי אשר לבטח יהווה כר פורה לפענוח חלומותיך ויעשה בהם שימוש הולם אשר יעשיר את הטיפול ויעמיק אותו. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות