פירוש חלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

30/01/2011 | 22:23 | מאת: מרי

בדר"כ כלל אינני חולמת או שאינני זוכרת את חלומותיי אבל הלילה חלמתי חלום שמטריד אותי מאוד ... אשמח אם תוכלי לפתור לי אותו ,כמובן שגיבורי החלום הם לא סתם בחלום חלמתי שאני בהופעה איפה שהוא במקום פתוח ,שאני עם המון חברים אבל בחלום ראיתי רק את אחת מחברותיי הטובות לידי שלאחרונה אני מרגישה רחוקה ממנה ,וכמה מטרים ממני את האקס שלי עם אשתו .... בחלום הסתכלתי על האקס שלי ואשתו ועל חברה שלי .ובמהלך כל החלום נחש די גדול כל הזמן בא אליי ומנסה לעטוף אותי או להכיש אותי ואני נלחצת והודפת אותו ממני כשהוא כל הזמן חוזר אליי , בנוסף גם בגב של חברה שלי זחל נחש אבל לא ניסה לחנוק אותה או משהו ,ובהתחלה לא עשיתי עם זה כלום כי אולי קצת כעסתי עליה או כי פחדתי שהוא יבוא אליי גם אבל בסוף הערתי לה והעפתי אותו ממנה או שאמרתי לה שהיא נבהלה והעיפה אותו לא זוכרת בדיוק ...(אותה חברה במציאות ולא בחלום הכירה לי מישהו שיצאנו תקופה קצרה עש לא מזמן והקשר נגמר מצידו ,ולאחרונה חשדתי בה שהיא לא סיפרה לי את האמת לגבי משהו שקשור אליו ויכול להיות או רב הסיכויים שאלו פרנויות שלי ,יש לציין כי חברתי נשואה לכן אין שום קטע רומנטי בינהם )קמתי לפנות בוקר והיה מאוד מפחיד העניין עם הנחש שהוא ניסה לעטוף אותי כל הזמן ואני העפתי אותו והוא חזר כל הזמן....השילוב של החלום מוזר ...אשמח אם תעזרי לי להבין את החלום אום זה אומר משהו

מרי היקרה הנחש הוא סמל לידע שאינו ידוע לאדם, כלומר ידע סודי אותו הוא מפתה את האדם לגלות (סיפור בראשית). כלומר הנחש מגלם פה את הסוד, את הסמוי, אולי את האיום ומכל מקום את הנסתר. ואכן את מציינת שאת חושדת בחברתך שהסתירה ממך מידע כלשהו ביחס לבחור איתו יצאת. אווירת החלום היא טעונה רגשית שכן את נמצאת לא רחוק מהאקס שלך ואשתו (סיטואציה לא פשוטה רגשית) ובקרבת חברה שהתרחקת ממנה לאחרונה ואת משייכת לה הסתרה של דברים. לאור נסיבות לא נוחות אלה את מוצאת שנחש זוחל עליך. בלי להיות מתוחכמים ברור לחלוטין שאין זה נעים כלל שנחש זוחל על בנאדם, שזוהי סיטואציה מפחידה, מאיימת ומעוררת צמרמורת. אווירת החלום מעבירה מסר שאת שרויה במתח, אי נעימות, הרגשה של אי נאמנות מצד אנשים שהיית מצפה מהם ליותר וכללית תחושה של אכזבה ופחד. מאחר ואת גם מדווחת על רגשות אלה תוך כדי הצגת החלום בדקי מה הביא למצב העניינים הנוכחי והאם יש לך חלק בהתהוותו. כמו כן בדקי מה ביכולתך לעשות כדי לשפר את הרגשת אי האמון שלך בסובבים אותך. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות