משמעות החלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

12/07/2010 | 11:24 | מאת: דנה

הנני גרושה (50)מזה 2.5 שנים אמא ל-2 . החלום נפגשתי עם חברים בשכונה.היה נחמד.אני עוזבת אותם והולכת לרחוב הבא שם גרים הורי הגרוש שלי.ואני רואה עץ עם שקדים ירוקים יפים.מתקרבת לקטוף ואז אני מבחינה באמו שיושבת בחושך על מיטה נמוכה נראתה בודדה עצובה.ואני קטפתי פרות מהעץ והיו אלו אגסים יפים גדולים וירוקים.ואז אבא שלו יוצא מהבית וצועק מי זה קוטף ואני שמתי את האגסים בכיסי בגד התכלת שלבשתי והצלחתי להתחמק שלא יבחין בי,חזרתי למקום המפגש והחבורה לא היתה.עליתי המדרגות לרחוב הבא.פגשתי ילד דברנו ואז 3 בעלים של שכנות מאוד טובות ברכו אותי לשלום.(2 שכנות אינם בחיים הבעלים כולם חיים.רציתי לציין שאין לי קשר עם משפחתו של הגרוש שלי.בלשון המעטה

דנה היקרה, להבנת החלום יש להבין את משמעות הצבעים בחייך שכן מודגשים צבעי הירוק והתכלת. כמו כן יש לדעת מהן תחושותייך כלפי בעליהן של השכנות שנפטרו והאם את מצפה ליצירת קשר כלשהו איתם. כללית נראה שבחלום את מנסה לסגור פרק עבר ( האם והאב של הגרוש שהם או בניתוק ממך או בכעס, ככל הנראה משקף גם את מצב היחסים עם הגרוש עצמו)ולנסות ולבדוק האם פרק ההווה - עתיד יהפוך להיות טוב יותר. המסגרת של החלום היא מסגרת של ידידות וחברות, כך הוא מתחיל וכך הוא מסתיים. בתוך מסגרת זו יש מפגש עם העבר בדמות משפחת הגרוש ויש טרנספורמציה (שינוי צורה) של הפירות משקדים לאגסים (הגדלת הצורה). כן יש כאן את האלמנט של גניבת פרי שאולי הוא אסור ולפיכך את מסתירה אותו בכיס. החולם עוסק איפוא ביחסי חברות, ביחסי עבר עם הגרוש, תקוות לשינוי ומשאלות. האם את חשה שעלייך להסתיר חלק מהתנהגותייך או רגשותייך? האם את חשה שהעולם הפנימי הוא במצוקה בעוד היחסים החברתיים שומרים על נעימות ונחמדות? החלום קורא לך לקחת כל אלמנט שמופיע בו ולתת לו את האסוציאציות הפרטיות שבך . הוא נראה כחלום התחשבנות + משאלה. בררי לעצמך עם מה את עדיין מתחשבנת ומהן המשאלות אליהן את שואפת בשלב הנוכחי של חייך. כמו כן הבהירי לעצמך מה היה הרגש שליווה את החלום ובאיזה מצב רוח התעוררת ממנו. רגשות אלה הם חלק ממשמעות החלום. מקווה שנתתי לך קווים למחשבה, חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות